Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Hagyomány/Rendezvény Ballagás Kollégiumi végzősbúcsúztató 2016
Kollégiumi végzősbúcsúztató 2016
2016. május 09. hétfő, 10:08

Nem ígérhetek mást...

2016. április 27-én 16 végzős diákunktól búcsúztunk a kollégiumban…  ez nem jó, túl hivatalosan hangzik. Ellenben, ha a klasszikus Churchill-i idézettel, miszerint „Nem ígérhetek mást, csak vért és könnyeket” engedném útjára a végzősöket, számolnom kell egy tucatnyi teljes harci lázban égő végzős DNG-s tanuló bősz haragjával. Kell ez nekem???

A hivatalos ünnepi pillanatokat felváltották a könnyes visszaemlékezések, a csoportvezetői búcsúztató beszédek, versek Kun Gréta és szerény személyem jóvoltából, és a búcsúztatás hivatalos zárásként egy nem mindennapi hangszálakkal megáldott leányzó, Deminger Diána búcsúéneke.
Mielőtt búskomorrá válna hangulat, javaslom, gyorsan térjünk át a kötetlen és felszabadult beszélgetésekre, melyeket derék végzőseink elsősorban vicces anekdoták és a baráti jó tanácsok formájában adtak át az ifjaknak, a később ballagóknak a kolesz íratlan aranyszabályait illetően. Emlékek, hogy jó volt ez a „cella feeling”, a sok szilenciumi regula, házirendi előírások, hiszen mint tudjuk, rend a lelke mindennek!
Az emlékek után jöttek az ajándékok, keretben az elmúlt 5 év, magunkban képzeletbeli lufira aggattuk a vágyakat, az álmokat, hogy nesze Világ, küldjük a jövőt.
A jövő pedig útra kelt, masíroz előre, s remélem, a 21 óráig tartó beérkezés traumáján túl adtunk mást is nektek, kedves DNG-s végzősök.
 
Kelemen Gábor
nevelőtanár
 
A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...