Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Infók Iskolánkról Mit tud a DNG? PASCH/ DSD nyelvdiploma
Feierliche Übernahme der DSD-Diplome 2019
2019. április 30. kedd, 07:23

Am 29. April fand die feierliche Übergabe der DSD II Sprachdiplome an der Deutschen Botschaft statt. Unsere Schule vertraten Dominika Balogh (12.AC) und Szimonetta Fakli (12.BD).

Wir freuen uns, zu den weltweit 70.000 SchülerInnen mit DSD-Diplom zu gehören!

 

 
PASCH-iskola
2013. szeptember 11. szerda, 12:24
A Német Nemzetiségi Gimnázium tagja a PASCH ("Iskolák: A jövő partnerei") német kezdeményezésű, nemzetközi iskolahálózatnak. A partnerség révén számos előnyt, lehetőséget élvezünk és biztosítunk diákjainknak. 
Mi is a PASCH-kezdeményezés?
A PASCH az "Iskolák: A jövő partnerei" kezdeményezést jelöli. Ez egy hálózat, mely világszerte 1500 olyan iskolát foglal magába, melyekben a németnek különösen nagy jelentősége, rangja van. A PASCH a német Külügyi Hivatal,a ZfA, a Goethe Intézet, a DAAD ás a PAD együttműködésén alapul.
Célok
A Külügyi Hivatal 2008 februárjában hozta létre a PASCH-t, mely 1500 német kötödéssel bíró partneriskolát köt szövetségbe. Célja, hogy - különösen a súlyponti régiókban, mint Ázsia, Közel- és Közép-Kelet, illetve Közép- és Kelet-Európa - tartósan felkeltse és fenntartsa a modern Németország és a német nyelv iránti érdeklődést és lelkesedést.
A partneriskolákban igyekszik aktív és tartós kapcsolatot biztosítani és ápolni Németországgal, ösztönözni az iskolákat, a diákokat és a tanerőket az egymással való érintkezésre, együttműködésre. 
Mit nyújt a PASCH-kezdeményezés?
Személyi támogatást és felszerelést
Német tanerők és szakértők támogatják az iskolákat
Az iskolák tanítási segédleteket, anyagokat, technikai eszközöket kapnak
Képzés, tanácsadás
Némettanárok továbbképzéseken vehetnek részt és hospitálhatnak német iskolákban
Diákok kulturális projekteken, versenyeken vehetnek részt, ahol használhatják és fejleszthetik nyelvtudásukat
Oktatásban dolgozó vezetőknek, döntéshozóknak németországi információs/tájékozódó/tapasztalatszerző-utakat kínálnak
stb.
Nyelvi és tanulmányi ösztöndíjak
Diákok ifjúsági kurzusokon vehetnek részt Németországban
Támogatják teheteséges diákok Németországi tartózkodását
Leérettségizett végzősöknek német felsőoktatási intézményekben való továbbtanulást kínálnak
További információk: www.pasch-net.de
 
Mi is a DSD?
2012. szeptember 17. hétfő, 08:19

Német nyelvdiploma / Das Deutsche Sprachdiplom der Kultusministerkonferenz (DSD II)
A budapesti Német Nemzetségi Gimnázium diákjai 1996 óta vesznek részt DSD II vizsgán. A vizsgán minkét végzős évfolyamunk teljes létszámban vesz részt, melyre a felkészítés az ötéves német nyelvtanításban integráltan zajlik, anyanyelvi vendégtanár segítségével. A vizsgát az iskola bonyolítja le, a tanulóknak ingyenes.
 
Mi is a DSD?  
A DSD II nyelvi diplomával tanúsítja a Német Szövetségi Köztársaság Művelődési Minisztereinek Konferenciája, hogy mindazok, akik megszerezték ezt a nyelvi diplomát, magas szinten (a Közös Európai Referenciakeret szerinti C1 szinten) beszélik a német nyelvet. A DSD diploma belépő továbbá ahhoz, hogy az adott diák külön nyelvvizsga nélkül német egyetemen folytathatja tanulmányait.
 
Miért jó, ha megszerzed a DSD nyelvi diplomát?
- belépő a továbbtanuláshoz német nyelvterületen
- a felkészüléskor később is hasznos tudásra teszel szert (strukturált és problémaorientált gondolkodás, jó prezentációs készség, vitakészség, - kommunikációs készség, nem mellesleg magas szintű némettudás)
- a magyarországi egyetemekre való bejutást a nyelvvizsgákért járó ponttal segíti
- A DSD-t honosíthatod az eredménytől függően felső- vagy középfokú nyelvvizsgaként 
- kiegészítő képzésnek számít pályázatok esetén
 
A  DSD-iskola további előnyei:
- széleskörű és a nyelvtanulásra ösztönző verseny- és egyéb programkínálat (a ZfA-val együttműködve)
- 3 hetes nyelvi ösztöndíj Németországban a nyári szünet alatt az iskolai pályázatot megnyerő tanulónak; a tanuló a három hét alatt továbbfejlesztheti némettudását iskolai keretek között és egy német családnál töltheti napjait
- három hetes tartózkodás a különösen tehetséges diákok számára szervezett német diákakadémián Bajorországban (Deutsche Schülerakademie)
- DAAD-ösztöndíjlehetőség a teljes tanulmányok idejére egy német egyetemre; kiemelkedően jó tanulmányi eredménnyel rendelkező végzős diák számára (Iskolánkból az elmúlt 22 év során öt diák részesült ebben az ösztöndíjban)