Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Simon Kristóf U18-as strandkézilabda-válogatott beszámolója a 2018-as EB-ről
2018. augusztus 24. péntek, 07:35

Vannak, akik nemcsak év közben, hanem a nyáron is teljes gőzzel vetik bele magukat kedvenc hobbijuk vagy álompályájuk feladataiba. Így van ezzel évről-évre Simon Kristóf (11.AC) is, aki idén nyáron ismét az U18-as strandkézilabda válogatott tagja volt. A következőkben a montenegrói Európa Bajnokságon szerzett tapasztalatairól számol be.

Idén Montenegróban, Ulcinjban rendezték az u18-as korosztály strandkézilabda Európa Bajnokságát. Hazánk válogatottjának tagjaként már márciusban elkezdtük a felkészülést egy hollandiai tornával. A világverseny viszont sajnos nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Egy tökéletes kezdés után, 3/3 meccset nyertünk a csoportban, így csoportelsőként végezve vághattunk neki a negyeddöntőnek, ahol a lengyelek vártak ránk. A két szett lepergése után 1:1 (15:13-14:16) volt az állás, így a strandkézilabda szabályai szerint következhetett a szétlövés. Sajnos itt a lengyelek bizonyultak szerencsésebbnek, így ők jutottak a négy közé, megvertek minket. Egy csalódott válogatott az alsóházban kényszerült folytatni a szereplését. Ott az olaszokkal találkoztunk, majd a portugálokkal és felemás mérleggel, 1 győzelemmel, 1 vereséggel, a 7. helyen zárva utazhattunk haza családjainkhoz, barátainkhoz. Mivel véleményem szerint ebben a csapatban benne volt a sokkal jobb eredmény, így még jobban örülünk a 3. (Buenos Airesben megrendezett) Ifjúsági Olimpiára szerzett kvótánknak, ez egy tökéletes lehetőség lesz arra, hogy jobban koncentrálva, egy jobb eredményt érhessünk el.

Gratulálunk Kristóf! Ez is fantasztikus dolog!  Kitartást a folytatáshoz!

 

 
DNG Strandröplabda sikerek 2018
2018. június 06. szerda, 13:30
Május 29-én és 30-án részt vettünk a Fővárosi Utánpótlás Strandröplabda Tornán. Fontos tudni, hogy a kiírással ellentétben itt akár NB-és minősítésű játékosok is pályára léphettek.
Három kategóriában indultunk a versenyen. Vegyes négyes kategóriában két csapattal.
 
Az I-es csapatunk tagjai voltak:
Erdei Loretta 10.AC
Hetyei Réka 11.AC
Matyóka Panni 11.AC
Gálóczy Balázs 11.AC
 
A II-es csapatunkat alkották:
Kimmel Martin 12.BD
Tóth Viki 10.BD
Mihályi Amanda 11.BD
Ördög Luca 11:BD

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...


    

Ebben a kategóriában 18 csapat indult. Az I-es csapatunk ért el jobb eredményt. Kiváló játékkal budapesti 6. helyezettek lettek. Vegyes- párosunkat Matyóka Panni és Gálóczy Balázs alkotta. 17 páros nevezett, diákjaink, jó teljesítménnyel az 5. helyen végeztek. Először indultunk tanár- diák kategóriában, Jakus Enikő tanár nő és Gálóczy Balázs részvételével. Az induló 7 csapat közül, élvezetes játékkal, szoros pont arányok mellett az 5. helyezést érték el. Gratulálunk Nekik!

Szeptemberben Veletek ugyanitt!
Gratulálunk! Hajrá DNG!
 
 
Röplabda-ünnep a DNG-ben 2018
2018. május 17. csütörtök, 08:27
Biztosan emlékeztek még, április második felében rendeztük a Sulikupa  versenyek keretében az osztályok közötti röplabda mérkőzéseket.
Simon és Krausz tanárnő engem kért meg, hogy segítsek lebonyolítani a meccseket. Annak rendje és módja szerint a megbeszélt csütörtök délutánján meg is jelentem a tornateremben és azt hittem rosszul látok. A teremben legalább száz ember volt, játékosok, szurkolók. (Csak úgy megjegyzésképpen: iskolánk teljes tanulói létszáma alig több mint háromszáz.)
A tornára 8 csapat nevezett (7 osztály)… iskolánkat 10 osztály alkotja! Próbáltunk olyan lebonyolítási rendszert kialakítani, hogy a végzősök is végig tudják még játszani a versenyt, ezért két csoportot képeztünk, a csoportokon belül 1 játszmás körmérkőzéseket fújtunk. Végül a csoportmásodikok a 3-4 helyért, a csoport elsők az 1-2 helyezésért játszottak. A lelkesedés, a szurkolás, a hangulat várakozáson felüli, kiváló volt. A játék színvonala nem egyszer diákolimpiákon megszokott szintű volt!
Végtelenül örültünk a kollégáimmal! Elértük, amit terveztünk. Lehetőleg minél több diák szeresse meg ezt a játékot és sajátítsa el ennek a nagyon nehéz sportnak az alapjait legalább olyan szinten, hogy már a játékos és társai számára is élvezhető legyen egy mérkőzés. 
Mert igen: a röplabda a teremben is űzhető sportok közül az egyik legnehezebb. Egyszerre technikai, erő, de leginkább ész-játék. Gondold meg! Először is: itt nem ütöd, rúgod, gurítod vagy dobod a labdát- ezek a természetes mozgásunk alap elemei- hanem minden alap érintés - kosár, alkar- mesterségesen kialakított mozgás, ráadásul igen szigorú érintési szabályok mellett. Hogy erő, gyorsaság kell hozzá, az nem kérdés. De talán a legnehezebb lépés a röplabda megtanulása során, hogy az alap gyakorlatok révén elsajátított elemeket át tudd vinni a játékba, amikor látszólag kiszámíthatatlan szituációkba kerülsz. Előre tudnod kell, mit akarsz tenni a labdával, amikor még távol van tőled. Ha csak akkor döntesz, amikor már az orrod előtt van, vége a játéknak.
Kiváló, színvonalas mérkőzéseket, a RÖPLABDA IGAZI ÜNNEPÉT élvezhettük, köszönhetően a sok éves munkának. Látszott, hogy milyen sokan tanulják nálunk ezt a játékot és mennyit számít, ha valaki akár csak 5-6 edzésen megfordult már nálunk. Látszik, hogy tudja mit akar, miről szól a játék.
És hát a hagyományok…Csodajó arra gondolni, hogy Simon Krisztina tanárnő, még tagja volt annak a csapatunknak amelyik majdnem minden szombaton diákolimpián képviselte a DNG-ét. most pedig már a jelenlegi diákjainknak oktathatja ezt a csodás sportot. Az a csapat akkor budapesti ötödik lett. Sikereinknek köszönhetően ma már edzéseket a Magyar Röplabda Szövetség, hivatalos GÁLA labdáival végezhetjük.
A torna végén még vezettem két barátságos szettet a 12.BD és a 11.AC csapatának, hogy teljes legyen az ünnep. Az már csak hab a tortán, hogy májusban több edzést is fogunk vezetni Jakus Enikő tanárnővel a Kispesti Uszoda kertjében, készítjük a csapatot a Budapesti Középiskolás Strandröplabda Versenyre. smiley

Gratulálok az iskolának, minden testnevelő és edző kollégámnak és a szuper diákjainknak!

Tisztelettel: Szirmai József, röplabdaedző

HAJRÁ DNG!

 

 
Kerületi röplabda bajnokság a DNG-ben 2018
2018. március 28. szerda, 11:08
Hagyományainkhoz híven ebben az évben is iskolánk rendezte a XX. kerületi középiskolák közötti röplabda bajnokságot. Erre a múlt héten, március 22-én és 23-án került sor.
A versenyen 11 csapat indult, leány illetve vegyes kategóriákban. Iskolánk két csapattal nevezett a vegyes csapatok között. Iskolánk felső éves együttese bronzérmes lett!
 
A csapatok tagjai voltak:
Mikus Kira 9.A
Komlódi Anna 9.A
Kmetz Enikő 9.B
Erdei Loretta 10.AC
Fonyódi Fanni 10.AC
Hopka Noémi 10.AC
Tóth Viktória 10.BD
Hetyei Réka 11.AC
Reich Petra 11.AC
Gálóczy Balázs 11.AC
Matyóka Anna 11.AC
Brecsok Bálint 11.AC
Mihályi Amanda 11.BD
Ördög Luca 11.BD
Gogolák Adél 12.AC
Balog Bernadett 12.AC
Báró Brigitta 12.BD
Agócs Norbert 12.BD
Kimmel Martin 12.BD
 
Jakus Enikő és Szirmai József (edzők)

További fotókért katt a fenti képre!

Ilyen leütéssekkel örvendeztettük meg az ellenfeleket... Kattints a fenti videóra!

 
GRATULÁLUNK!
 
 
Sportok éjszakája 2018
2018. január 30. kedd, 13:28

Idén 6. alkalommal szerveztük meg a Sportok Éjszakája, 12 órás, három sportágat felölelő rendezvényünket, amelyre 19 csapat nevezett. 123 jelenlegi, 13 volt diák és 7 tanár sportszerűen, sérülések nélkül játszotta végig a tornát, a játékszünetek pedig pihenéssel, kártyázással, ping-ponggal, beszélgetéssel teltek. A lebonyolításban 15 diák és 2 tanár közreműködött.

Határtalan az örömöm, hogy ennyi diákunkat, kollégánkat aktivizálta a rendezvény.
Köszönöm a jó hangulatot, az együttműködést a csapatoknak, és a sok segítséget a szervezőknek!

Krausz Éva (testnevelő tanár, szervező)

Végeredmény

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

1  DNGengszterek
2-3  Gleichspannungs-zwischenkreis-umrichter
2-3  Latin Szeretők
4-5  Dunkin Donuts
4-5  Tanárok
6  Lázadók
7  #maholkapunkki
8  Neutron team
9  A.T.G.
10  Pocakon pörkölt pockok
11  Egy valaki hiányzik ma
12  Break the rules
13  Embertold
14  Szépségek
15-16  Csontdarálók
15-16  Zöld Sasok
17  GTK
18  Girl Power
19  Wundermädels

 

 
Vezér Zalán országos sikere sportlövészetben
2017. december 04. hétfő, 11:56
A 2017. november 18-án megrendezett Országos Sportlövő Diákolimpia döntőjén III. helyett sikerült megszereznie a középiskolások versenyszámában Vezér Zalán, 9.A. osztályos tanulónknak. Iskolánk színeiben indulva ez volt az egyik legkiemelkedőbb eredménye, nyíltirányzékú légpuskával. A verseny nagyon szoros volt, Zalán csupán egy körrel maradt le az első helyről.
Két héttel később a KSI által szervezett postaverseny országos döntőn az előbb említett kategóriában bajnoki címet szerzett, így egyesülete (Pestszenterzsébeti Polgári Lövészegylet) sok év után ismét megvédte bajnoki címét.

Kedves Zalán, nagy szeretettel gratulálunk! További sikereket kívánunk!

 

 
Újabb győzelem az 56-os Fáklyás váltófutáson (2017)
2017. november 08. szerda, 11:25
 
2017.10.16-án az 56-os Forradalom emlékére kiírt fáklyás futóversenyen iskolánk csapata idén hatodik alkalommal lett első, így a vándorkupa véglegesen is a miénk lett, ami még egy siker iskolánk történetében. Az egyik futó (Váradi Kevin) 10 méteres hátrányból kezdte a futását, de nem adta fel, olyannyira nem, hogy ellenfelét 15 méteres előnnyel győzte le. Ezzel a lenyűgöző teljesítménnyel lett miénk a kupa, mely most az iskolánk vitrinjét díszíti az étkező mellett.(Agócs Péter Gábor)
 
 
A versenyen részt vettek:
1. Feigl Áron 10.AC
2. Lébenguth Richárd 12.BD
3. Brecsok Bálint 11.AC
4. Váradi Kevin 9.NA
5. Schuszter András 11.BD
6. László Péter 10.AC
7. Nagy Márk 12.AC
Cserék:
1. Agócs Péter Gábor 9.NA
2. Patyi Máté 9.NA
 
 
 
Simon Kristóf (9.A) európabajnoki ezüstérmes strandkézilabdában
2017. június 22. csütörtök, 09:51

U17-es strandkézilabda válogatottunk ezüstéremmel tért haza a Zágrábban megrendezett Európa-bajnokságról. Nagy büszkeségünkre, iskolánk 9.A osztályos tanulója, Simon Kristóf is a csapat tagja volt!

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Fantasztikus teljesítmény, hogy Kristóf az iskola mellett ilyen elismerésre méltó színvonalon sportol is! Szeretettel gratulálunk, további sikereket kívánunk és jó pihenést a szünetre!

A képre kattintva indul a rövid interjú, melyben Kristóf is nyilatkozik...

 

 
Végh Dorka karate aranyérme Madridban
2017. május 03. szerda, 12:31

Végh Dorka 9.C osztályos tanuló (a kép bal szélén), a  Shitokai Hungary Karate Szövetség csapatának tagjaként részt vett a 2017.04.28-2017.04.30 között megrendezett V. OPEN INTERNATIONAL SHITO-RYU 2017 Madrid karateversenyen és fantasztikusan szerepelt...

A csapat tagjai Miheller András, Végh Dorka, Pintér Dániel, Hajdu Bence és Falusi Marcell. Gasparik Kitti és Hegedűs Nikolett ezúttal az edzői feladatokon túl "csapat kata" versenyszámban is indultak. A versenyen Japán, Belgium, Oroszország, Olaszország, Portugália, és Magyarország, valamint a spanyolországi autonóm tartományok Madrid, Valencia, Murcia, Canarias, Asturias, Coruña, Extremadura, Castilla-La Mancha, valamint a spanyol nemzeti válogatott versenyzői vettek részt. 

Végh Dorka sérülést és műtétet követően bravúros visszatérést produkált és magabiztosan győzte le spanyol és portugál ellenfeleit. A döntőben a többszörös európa- és világbajnok Ivan Leal Reglero tanítványát győzte le, ezzel első helyen végzett.

A Shitokai Hungary csapat összesen 2 arany és 1 ezüstéremmel tért haza Madridból.

Dorkának nagy szeretettel gratulálunk az aranyéremhez és további sikereket kívánunk!

 
 
DNG-s diák ezüstérme az országos Lövész Bajnokságon
2017. április 25. kedd, 12:54

Iskolánk 9.NA osztályos tanulója, Vezér Zalán képviselte gimnáziumunkat Komáromban az április 21-én megrendezésre kerülő országos Lövész Bajnokságon. Az általános és középiskolások számára rendezett versenyen II. helyezést ért el a 20 lövéses légpuska versenyszámban. Kategóriájában minden megye és Budapest hat legjobb lövésze vehetett részt az országosan. A Pesterzsébeti Lövészegyletben lövő Zalán, eddigi legjobb eredményét érte el ebben a sportágban.

Felkészítő edzője: Czanik László

Zalánnak nagy szeretettel gratulálunk és további sikereket kívánunk!

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 6