Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
DNG-s fizika siker az Ifjú Fizikusok Ausztriai Versenyén (AYPT)
2016. április 19. kedd, 10:44
Örömmel számolhatunk be a DNG 11. évfolyamos fizika fakultációs diákjának, Szabó Tamásnak az ausztriai Leobenben április 1-2-án rendezett Ifjú Fizikusok Auszriai Versenyén elért nagyszerű eredményéről. Tamás a magyar csapat tagjaként angolul mutatta be kutatási eredményeit az „Érintésmentes tolómérő“ című problémában.
Az 5 fős csapatok között a kis 3 fős magyar csapat 7. helyezést ért el, hajszálnyi lemaradva még a dobogótól is. Az egy főre jutó pontszámok tekintetében a legjobb eredményt elért csapat tagjai voltak még Svastits Áron (Budapesti Piarista Gimnázium), Adorján Dániel (Szent István Gimnázium, Budapest).

Gratulálunk a csapatnak, Tamásnak és felkészítő tanárának, Hömöstrei Mihály tanár úrnak!

Szabó Tamás az előadás diszkussziója közben.

 

A magyar csapat (balról jobbra):

Hömöstrei Mihály (felkészítő), Adorján Dániel (Szent István Gimn.), Szabó Tamás (DNG), Svastits Áron (Budapesti Piarista Gimnázium)

 

 
Német nyelvű fizikaverseny 2016
2016. február 18. csütörtök, 08:13

2016. február 12-én 12. alkalommal rendezték meg a magyarországi középiskolák német nyelvű fizikaversenyét. Az országos döntőbe a legjobb 32 tanuló került be, akik egy szép „fizikás“ napot töltöttek el a Budapesti Műszaki Egyetemen. A köszöntők és a versenyhelyszín bemutatkozása után következett az írásbeli döntő. Ebéd után mindenki látogatást tett a versenynek otthont adó tanszéken.

Kiváló teljesítményével Gálóczy Balázs 1., Barabási Richárd 2., Schuszter András 3., Varga Norbert 4. és Szabó Marcell 6. helyezést ért el kategóriájában.

Iskolánk csapata (Gálóczy Balázs, Koleszár Tamás, Schuszter András, Mikó Barnabás, Szabó Marcell, Varga Norbert, Barabási Richárd, Szabó Dorina és Ökrös Kristóf) az iskolák közötti versenyben 2. helyezést ért el.

A szép eredményekhez szeretettel gratulálunk a csapatnak, és felkészítő tanáruknak, Hömöstrei Mihály tanár úrnak!

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 
Az Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciája (ICYS) 2016-os csapatában Bánóczki Tímea
2016. január 26. kedd, 07:55

Bánóczki Tímea 11.AC osztályos tanuló idén is folytatja tavalyi fantasztikus fizika szereplését az Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciáján. A „Légpárnás jármű” lebegésidejének optimalizálásával a legjobb 5 közé jutott, így szerzett jogot, hogy hazánkat képviselje a Kolozsváron 2016. április 16-22. tartott nemzetközi döntőben.

Tinának és felkészítő tanárának, Hömöstrei Mihály tanár úrnak szívből gratulálunk, kitartást és további sikereket kívánunk!

 

Az ICYS logója

  Bánóczki Tímea ICYS oklevele

 

 
DNG-s diákok többszörös fizika sikere
2016. január 26. kedd, 07:19

Örömmel számolhatunk be a DNG 11. évfolyamos fizika fakultációs diákjainak az Ifjú Fizikusok Nemzetközi Versenyének magyarországi válogató versenyén elért nagyszerű eredményérőlBánóczki Tímea (11.AC) a „Super Ball“ című problémáról, Nagy Balázs (11.BD) a „Mágneses vasút“ című problémával és Szabó Tamás (11.AC) a „Érintésmentes tolómérő“ című problémával bejutottak a magyar 8 fős keretbe, ahonnan vagy az ausztriai Leobenben rendezett AYPT (Austrian Young Physicists’s Tournament) versenyen vehetnek részt vagy az oroszországi Jekatyerinburgban rendezett nemzetközi döntőn.

Tinának, Balázsnak, Tamásnak és felkészítő tanáruknak, Hömöstrei Mihálynak szeretettel gratulálunk a fantasztikus sikerhez!

A 8 fős csapat és a felkészítők
fent: balról jobbra: Kádár István, Varga-Umbrich Eszter, Adorján Dániel, Nagy Balázs (DNG), Bánóczki Tímea (DNG), Svastits Áron, Szabó Tamás (DNG) (Plaszkó Noel hiányzik a képről).
lent: balról jobbra: Dr. Ispanovity Péter Dusán, Dr. Jenei Péter, Hömöstrei Mihály (DNG)
 
 
 
DNG-s diák részvételével lett bronzérmes a magyar fizika csapat Thaiföldön
2015. július 15. szerda, 19:48

 

Az Ifjú Fizikusok Nemzetközi Tornáján a résztvevő 27 ország csapatai közül a magyar csapat a 9. helyen végzett, ezzel megszerezve a legjobb bronzérmes helyezést.
A csapat tagja volt iskolánk 10.C osztályos tanulója, Bánóczki Tímea is, akit Hömöstrei Mihály tanár úr készített a versenyre. 
Szeretettel gratulálunk mindkettőjüknek a fantasztikus eredményhez!

 
A magyar csapat tagjai voltak:
Bánóczki Tímea (Német Nemzetiségi Gimnázium, Budapest. 10. osztály)
Beregi Ábel (Baár-Madas Református Gimnázium, Budapest. 12. osztály, jövőre felvételt nyert: University College London)
Biró Ákos (Boronkay György Műszaki Szakközépiskola Gimnázium, Vác. 11 osztály)
Laukó András (Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium, Budapest. 12. osztály, jövőre felvételt nyert: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem)
Plaszkó Noel (Földes Ferenc Gimnázium, Miskolc, 11. osztály)
 
A félkészítők:
Dr. Ispanovity Péter Dusán (ELTE-TK, Anyagfizikai Tanszék)
Dr. Jenei Péter (ELTE-TTK, Anyagfizikai Tanszék)
Hömöstrei Mihály (Német Nemzetiségi Gimnázium)
 
Szeretettel várjuk a jelentkezőket jövő évi jekatyerinburgi versenyre az hypt.elte.hu oldalon ill. az  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  email címen.

                                               

 

 
Repülőjegy a thaiföldi fizikaversenyre...
2015. április 15. szerda, 15:02
Az Ifjú Fizikusok Nemzetközi Versenyén (IYPT) hazánkat képviseli iskolánk 10.C osztályos tanulója, Bánóczki Tímea (felkészítő tanára Hömöstrei Mihály). Az 5 fős magyar csapatra további kemény felkészülési munka vár, hogy a 2015. június 27 - július 4. között a thaiföldi Nakhon Ratchasima egyetemén rendezett nemzetközi fordulóban (ahova már a repülőjegyet is megkapták) minél jobb helyezést érjenek el az induló 31 ország csapatai között.
Tina előreláthatóan az éneklő fűszálakról, mesterséges izomról és légpárnás járművekről végzett kutatásait mutatja majd be angolul a nemzetközi zsűrinek, és védi meg eredményeit a többi versengő ország diákjai előtt.

További információk a versenyről: iypt.org illetve hypt.elte.hu

 
Német nyelvű fizikaverseny 2015 – újabb sikerek a döntőben
2015. február 11. szerda, 07:16

2015. február 6-án 11. alkalommal rendezték meg a magyarországi középiskolák német nyelvű fizikaversenyét. Az országos döntőbe a legjobb 30 tanuló került be, akik egy szép „fizikás“ napot töltöttek el a Budapesti Műszaki Egyetemen. A köszöntők és a versenyhelyszín bemutatkozása után következett a döntő írásbeli fordulója. Ebéd után került sor a szóbeli fordulóra, ahol a versenyzőknek egy kísérlet bemutatásával és értő elemzésével fizikai ismereteikről és szakszókincsükről kellett számot adniuk az igencsak kíváncsi bizottságok előtt. Kiegészítő programként mindenki látogatást tett a versenynek otthont adó tanszéken.

Kiváló teljesítményével Nagy Balázs 1., Varga Norbert és Komáromi Gergely 2., Agócs Norbert 3., Galambos Levente és Mayer Tamás 4., Szabó Marcell 5., Malonyai-Pethő Réka pedig 6. helyezést ért el kategóriájában.
Iskolánk csapata (Komáromi Gergely, Mayer Tamás, Mekker Attila, Galambos Levente, Malonyai-Pethő Réka, Nagy Balázs, Agócs Norbert, Szabó Marcell és Varga Norbert) az iskolák közötti versenyben 1. helyezést ért el, így ismét miénk a kupa.
A kiváló teljesítményhez szeretettel gratulálunk a csapatnak, és felkészítő tanáruknak, Hömöstrei Mihály tanár úrnak!

                                                             A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...
 
Világszínvonalú kutatási eredmény a DNG-ben!
2015. január 16. péntek, 16:50
Magyarországon biztosan elsőként, de valószínűleg még Európában is az elsők között sikerült a DNG-ben mesterséges „izomrostot” előállítani.
A mesterséges izom legújabb előállítási módját 2014 februárjában közölte a világ egyik elsőszámú nemzetközi tudományos magazinjában, a Science magazinban több amerikai és japán egyetem.
Bánóczki Tímea, az Ifjú Fizikusok Nemzetközi Versenyének csapattagja a feladat felelőseként sikeresen reprodukálta olcsó, hétköznapi eszközökkel a komoly egyetemek laboratóriumi eredményeit. A robotika jövője szempontjából jelentős jelenséget további vizsgálatoknak vetjük alá.
Tímeának és a felkészítő Hömöstrei Mihály tanár úrnak szívből gratulálunk a fantasztikus kutatási eredményhez!

A jelenségről részletesebb információ az alábbi linkekre kattintva olvasható:

 
 

2. ábra
Mesterséges „izomszálak”. forrás: golem.de
1. ábra
A hőlégfúvóval történő melegítés hatására a villát felemeli a mesterséges „izomszál”
 
 

 

 
Német nyelvű fizikaverseny 2014 - iskolai forduló
2014. december 19. péntek, 10:43
2014/2015-ben 11. alkalommal kerül megrendezésre az országos német nyelvű fizikaverseny. Az iskolai forduló legjobbjai jutottak be az országos döntőbe. Szép teljesítményükhöz gratulálunk. Hajrá DNG!
 
I. évfolyam:
Varga Norbert
Szabó Marcell
Agócs Norbert
 
II. évfolyam:
Nagy Balázs
Galambos Levente
Malonyai-Pethő Réka
 
III. évfolyam:
Mayer Tamás
Komáromi Gergely
Mekker Attila
 
 
Ifjú Fizikusok Nemzetközi Versenye
2014. december 18. csütörtök, 08:49
Bánóczki Tímea (10.C) az "Éneklő" fűszál, Galambos Levente (10.D) a Lézer körök, Kelemen Bence a (13.B) Magnus sikló címü feladattal bejutott az Ifjú Fizikusok Nemzetközi Versenyének magyarországi szóbeli, második fordulójába. Az angol nyelvű tudományos elöadásokban mutatták be kutatásaikat. Az eredményeiket az öttagú, az ELTE fizikaintézetének oktatóiból álló zsüri elött kellett megvédeiük. 
A szóbeli forduló eredményeként Bánóczki Tímea és Galambos Levente bejutott a 8 fös magyar csapatba.
Gratulálunk nekik és a felkészítő Hömöstrei Mihály tanár úrnak!
 

A képre kattintva további fotó tekinthető meg...

 
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 2