Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Tanévkezdés 2015/16
2015. szeptember 01. kedd, 13:46

A szeptember 1-én 8 órakor kezdődő évnyitó ünnepséggel hivatalosan is kezdetét vette a 2015/16-os tanév.

Az általában pihenésre hivatott nyári szünet idén különösen dolgosan telt intézményünk portáján: iskolánk fenntartása és működtetése szeptember 1-vel a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól és a Mozaik Gazdasági szervezettől átkerült az Országos Német Önkormányzathoz.

Külön örömünkre szolgált, hogy ez alkalomból ellátogatott hozzánk Heinek Ottó, az MNOÖ elnöke és köszöntő szavakkal is üdvözölte a jelenlévőket. Számunkra is öröm és megtiszteltetés, hogy iskolánk hivatalosan is tagjává válhat annak az iskola- és intézményhálózatnak, mely a magyarországi németség közösségéért, identitásuk, kultúrájuk megőrzéséért fáradozik.

Heinek úrhoz hasonlóan Tápai Ildikó igazgatónő is kifejezte bizalmát azt illetően, hogy biztos és gondos kezekbe kerül intézményünk és továbbra is a magyarországi németség fontos és stabil bástyájaként működik majd tovább.

Gólyáink - hagyományőrző gólyatáborunkban elsajátított és az évnyitó keretében bemutatott - táncos-énekes produkciója megadta a színvonalat és a derűs alaphangot az iskolánk történetében mérföldkőnek számító új tanévhez.
A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...