Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Hagyomány/Rendezvény Diákcsere Rotenburgi diákcserepartnereink Budapesten 2018
Rotenburgi diákcserepartnereink Budapesten 2018
2018. november 05. hétfő, 17:51

Nagyon vártuk már, hogy megérkezzenek hozzánk a rotenburgi Ratsgymnasium diákjai, hogy viszonozhassuk szívélyes vendéglátásukat és életre szóló élményekkel gazdagodhassunk Budapesten is. 2018. október 15-22. között igyekeztünk német partnereinknek minél többet megmutatni városunkból és iskolánk mindennapi életéből is.

A német diákok velünk együtt vettek részt délelőttönként a tanórákon, és tapasztalatokat szerezhettek arról is, milyen munka folyik a német nyelvű szaknyelv órákon. A német nyelv és német irodalom tanórákon még a csoportmunkában, a műelemzésben is aktívan részt vettek. Ebéd után városfelfedező sétákat tettünk a csodaszép, napsütéses időben, voltunk a Várban, a Parlamentben, a Citadellánál a Gellért-hegyen, a Duna-parton, a Vásárcsarnokban, a Hősök terén, a Bazilikában, a Városligetben, a Margitszigeten, sétáltunk az Andrássy úton és a Váci utcában. Egész napos kirándulásra és a Grassalkovich-kastély meglátogatására is sort kerítettünk – talán ez volt a németek számára az egyik legérdekesebb program, köszönhetően többek közt remek idegenvezetőnknek.

Nemcsak a magyar kultúra sajátosságait mutattuk meg partnereinknek, hanem a magyarországi németek hagyományaiba is bepillantást nyerhettek, egy magyarországi népdalt is megtanítottunk nekik. Persze nem csak a kulturális értékeket és sajátosságokat mutattuk meg partnereinknek, hanem a magyar gasztronómiát is. Nagyon ízlett nekik a lángos és a rétes. A búcsúesten és a hétvégi közös programokon is rengeteget nevettünk, végig nagyon jól éreztük magunkat – bár igencsak elfáradtunk a végére. Szoros barátságokkal és feledhetetlen pillanatokkal lettünk gazdagabbak.  

11.AC, Projektkísérők: Laczkó Erzsébet osztályfőnök és Kónyáné Dézsi Mariann tanárnő

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...