Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Eredmények Elnyert ösztöndíjak Nemzetiségi ösztöndíj Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíj 2016
Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíj 2016
2016. december 01. csütörtök, 09:38

 

Szeretettel gratulálunk Magyar Beatrix, iskolánk 11.AC osztályos tanulójánakaki elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíját, melyek odaítéléséről szóló okleveleket Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára és Fülöp Attila államtitkárhelyettes 2016. október 20-án adta át Budapesten.

A hatodik alkalommal odaítélt ösztöndíj célja, hogy segítse a Magyarországon élő, nemzetiségekhez tartozó, kiemelkedő képességű középiskolásokat a továbbtanulásukban. Soltész Miklós elmondta, hogy a tanulmányi ösztöndíjjal azt is támogatni kívánják, hogy a mai fiatalok felnőttként felelősséggel tudják képviselni saját nemzeti közösségeiket és hazájukat.

Az elbírálásnál figyelembe vették a pályázó tanulmányi eredményét, szociális hátterét, közösségi aktivitását és továbbtanulási terveit is. A támogatás a középiskola két utolsó tanévére szól. A tanulók szeptember 1-jétől havonta hatvanezer forint ösztöndíjban részesülnek a következő két tanév tíz-tíz hónapjában. 

Beatrixnek nagy szeretettel gratulálunk, további sikereket kívánunk!