Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Eredmények Tanáraink sikerei Nemzetiségekért Díj 2012
Nemzetiségekért Díj 2012
2012. december 19. szerda, 11:33

Szeretettel gratulálunk!

Dr. Schäffer István, intézményünk alapítója, 21 éven át igazgatója, jelenlegi címzetes igazgatója 2012. december 18-án a magyarországi nemzetiségek érdekében a nemzetiségi közéletben és az oktatásban végzett példaértékű tevékenységéért Nemzetiségekért Díjban részesült.

Az állami elismerés átadására a Nemzetiségek Napján, december 18-án, a Parlamentben került sor. A díjat Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át.

A több mint két évtized alatt országos hírűvé vált középiskola diákjai kimagasló eredményeket értek el a tanulmányi versenyeken, a kompetenciaméréseken, a sikeres nyelvvizsgák és a továbbtanulás terén. Igazgató úr a Közoktatás-politikai Tanács nemzetiségi oldalának a képviselőjeként, közoktatási szakértőként - a saját közössége mellett -, más nemzetiségekért is munkálkodott, az országos német önkormányzat pedig az oktatási bizottságban kamatoztatta a szakértelmét.

A hazai német értelmiség kineveléséért, a tanulóifjúság önazonosságtudatának, hagyományőrzésének az erősítéséért veheti át Balog Zoltán miniszter úrtól a kormánykitüntetést.

A képre kattintva további képek tekinthetőek meg