Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Hagyomány/Rendezvény Diákcsere Lezárult a rotenburgi diákcsere magyarországi része 2015
Lezárult a rotenburgi diákcsere magyarországi része 2015
2015. május 13. szerda, 13:34
A 9.AC osztály Szép Tímea tanárnő és Szabó Mátyás tanár úr vezetésével május 3-11. között rotenburgi diákokat fogadott, diákcsere program keretében. Május 3-án, vasárnap, a gép leszállása után mindenki személyesen is megismerhette új barátját/ barátnőjét egy saját szervezésű program keretében.
Másnap megmásztuk a Gellért-hegyet, majd hajóval folytattuk utunkat egészen a Bazilikához. A kilátóból pedig gyönyörű kilátás nyílt egész Budapestre. Az egy órás szabad program után várt minket az idegenvezető, aki körbevezetett minket a Zsidó-negyedben. A fáradtabbak ezután hazamentek, a többiek pedig még megismerkedtek a város többi részével.
A keddi napot a Budai-várnál kezdtünk, ahol egy jó kis „Burgrallye” várt minket. Majd az izgalmas teszt és versírás után, a legtöbben úgy döntöttek, hogy a szabad programjukat az Aquaworldben töltik.
Szerdán a H8-as hév egész napos kirándulásra vitt minket Gödöllőre, ahol megtudhattuk Ferenc József és Sissy életének történetét, valamint megtekinthettük a kastélyt és kastélyparkot.
Csütörtökön az iskolában kezdtünk, ahol a németek a magyar oktatási rendszerrel ismerkedhettek meg, majd ebéd után elindultunk a Müpába, ahol részt vehettünk egy interaktív „no pain, no game” játékos kiállításon.
Természetesen a Parlamentet sem hagyhattuk ki, így pénteken azt is megnéztük. Ezután különváltunk cserepartnereinktől. Ők uszodába mentek, míg mi vissza a suliba.
A hétvégén mindenki saját családjával szórakoztatta őket külön programokkal, majd hétfőn könnyes búcsút véve elbúcsúztunk egymástól a reptéren.
Az egész hét kellemesen és tartalmasan telt, nagyon várjuk, hogy szeptemberben mi is kiutazhassunk! :)
Nagy Szonja, Orbán Gréta