Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Hagyomány/Rendezvény Diákcsere Diákcsere Halle-ban 2018
Diákcsere Halle-ban 2018
2018. szeptember 18. kedd, 11:39

A 9.A és 9.B osztály természettudományos érdeklődésű diákjai Kertész Gábor és Pesthy Sándor tanár úr kíséretében június elején Halleba utaztak, hogy partneriskolánk, a Georg Cantor gimnázium diákjaival közösen egy diákcserével egybekötött projektmunkán vegyenek részt. Rövid ízelítő szavak és képek útján:

2018. június 4-től - 11-ig Németországba utaztunk, a Telekom  jóvoltából. Egy a DNG és hallei partneriskolánkkal, a Georg Cantor Gymnasiummal közös mechatronikai projekt keretében a programozás és a robotika alapjait ismertük meg először Magyarországon, majd Németországban.
A projekt hallei célja az volt, hogy egy csomagválogató robotot építsünk és persze gyakoroljuk a német nyelvet is. A délelőttöket az iskolában töltöttük és cserediákunkkal párban a programozáson, a daru szállítószalag építésén dolgoztunk. 
A diákcserén a 9. A/B 16 diákja vett részt. Nagyon jól éreztük magunkat, sok új dologban volt részünk. Megismertük Berlint, Lipcsét (ahol meglátogattunk a BMW gyárat is), ezen kívül vízisíeltünk, lézerharcoltunk, és természetesen fociztunk. Jó volt kilépni a komfortzónából és egy német családnál lakni. 
Geiger Norbert (9.A)

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 
A diákcsere a Telekom támogatásával került megvalósításra. 
Támogatásukat köszönjük!