Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Offline kezdjük a 2020/21-es tanévet!
2020. augusztus 28. péntek, 08:07

Tanévnyitó ünnepségünket 2020. szeptember 1-én 8 órai kezdettel, az alábbi rend szerint tartjuk:

A 9.N és 9. évfolyamos tanulók az iskolaudvaron (rossz idő esetén a tornateremben) vesznek részt a hivatalos tanévnyitó rendezvényünkön. Itt zajlik majd az igazgatói beszéd és mutatja be a 9.N évfolyam a gólyanapi „villámtanfolyamon” betanult hagyományőrző táncát.

A többi osztály az osztályteremben, élő közvetítés keretében követi nyomon az eseményeket. Lehetőség szerint mindenki menjen rögtön az osztálytermébe (és ne tegyen felesleges utakat az iskolában).

A rendezvény egy pontján elhangzik majd a „Morgen will mein Schatz verreisen” kezdetű dal, illetve a DNG-dal, melynek során lehetőség van az ablakon kihajolva együtt énekelni az iskolaudvaron állókkal.

A rendezvény végén kerülnek átadásra a „Gemeinsam in Europa” projekt díjai is, melyeket Radóczy Károly, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának ifjúsági referense ad át. Kérünk minden díjazott tanulót, hogy a díjátadás felkonferálásakor siessenek az iskolaudvarra és vegyék át a díjukat.

A 9.N és 9. évfolyamosok, valamint a „Gemeinsam in Europa” projekt díjazottjai Trachtban/ népviseletben vegyenek részt a tanévnyitón. A többi osztály tanulói (ha nem vettek részt a „Gemeinsam in Europa” projektben) eldönthetik, hogy Trachtban vagy fekete-fehér ünnepi öltözékben érkeznek.

A járványügyi helyzetre való tekintettel kérjük a szülőket, hogy amennyiben eljönnek tanévnyitó rendezvényünkre, érkezzenek maszkban és az iskolaudvaron, megfelelő távolságból szemléljék az eseményeket. Ha rossz idő esetén a tornateremben lesz a rendezvény, a tornaterem ablakain keresztül, kívülről szemlélhetik az eseményeket. A 9.N-esek táncát iskolánk facebook oldalán élőben is közvetíteni fogjuk.

A járványügyi helyzetre vonatkozó iskolai eljárásrendet külön tesszük közzé, kérünk mindenkit, olvassa el figyelmesen és mindannyiunk érdekében tartsa azt be!

Eredményes offline tanévet mindenkinek!