Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Hagyomány/Rendezvény Egyéb programok DNG-s diákok az Akadémián 2019
DNG-s diákok az Akadémián 2019
2019. november 20. szerda, 10:21

2019. november 15-én a „Diákok az Akadémián" program keretében ellátogathattunk a Magyar Tudományos Akadémiára, ahol 5 különféle előadást hallgathattunk meg a környezetvédelemről, a globális felmelegedés tanulmányozásról, és az abból adódó problémák lehetséges megoldásairól. Minden előadás 15 perces volt és egy-egy jól elkészített prezentáció kísérte. Az előadásokból megtudhattuk, hogy mit tudunk tenni a klímaváltozás ellen, mi mindent tesz környezetünkkel a szemét és feltehetőleg mi fog kerülni 2050. július 26-án az asztalunkra ebéd gyanánt.

Az előadásokból megtudtuk, hogy hogyan tudunk kevesebb hulladékot termelni, és hogyan tudjuk élhetőbbé tenni környezetünket. Rengeteg érdekes információt kaptunk a különböző tudományterületekről: mit tesznek a meteorológia az agrártudomány a táplálkozástudomány és a különböző civil szervezetek a globális felmelegedés által okozott problémák megoldására.

A program vége felé szabadon kérdezhettünk az előadóktól, akik nagyon kedvesen minden kérdésre válaszoltak. Ezek után több fajta interaktív játékban is kipróbálhattuk mennyire ismerjük a környezetvédelmet. Az érdekes előadások mellett maga a helyszín is nagy élmény volt.

Jó lenne az itt szerzett információkat az iskolán belül is terjeszteni és használni. Mert a mi nemzedékünk a kulcs ahhoz, hogy egy egészséges bolygónk és jövőnk legyen.

Köszönjük Antalné Tóth Tünde tanárnőnek a kísérést és szervezést!