Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Koch Valéria-díj 2020
2019. szeptember 11. szerda, 12:36
A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Oktatási és Ifjúsági Bizottságai javaslatokat várnak a 2020-as Koch Valéria-díj odaítélésére.
A díj célja három, a középiskola utolsó két évfolyamának egyikébe járó magyarországi német diák jutalmazása kiemelkedő iskolai teljesítményükért és a nemzetiséghez kötődő sokoldalú tevékenységükért, illetve egy a felsőoktatásban frissen végzett magyarországi német bachelor- vagy mesterképzésben illetve osztatlan képzésben 2019-ben végzett magyarországi német hallgató díjazása kiváló, magyarországi német témát feldolgozó szakdolgozatáért.
 
Középiskolások esetében a nevezés az érintett oktatási intézmény feladata, a felsőoktatási intézményben végzettek esetében a hallgató egyénileg pályázik a tanszék, ahová a diplomamunkát benyújtotta, támogatásával. Több pályázó esetében az MNOÖ arra kéri az intézményeket, hogy hozzanak előzetes döntést és állítsanak fel sorrendet a jelöltek között. A díjak megosztására nincs lehetőség. Figyelembe kell venni, hogy Koch Valéria-díjjal csak a magyarországi német nemzetiség tagjait tüntethetik ki.
 
A javaslathoz középiskolák esetében a következő mellékleteket kell csatolni:
- táblázatos önéletrajz
- lakóhely szerinti német nemzetiségi önkormányzat és/vagy egy magyarországi német egyesület ajánlása indoklással
- legutóbbi év végi bizonyítvány másolata – feltétel a jó tanulmányi eredmény (min. 4,0-es átlag), kiemelkedő teljesítmény német nyelv és irodalom tantárgyban (5), jó magatartás és szorgalom)
- egy 1-2 A4-es oldalnyi terjedelmű fogalmazás a német nemzetiségi tevékenységen kifejtett tevékenységeiről kitekintéssel a jövőre
- pályázó otthoni lakcíme, telefonszáma, e-mail címe
 
A javaslatokat német nyelven, 2019. október 15-ig az MNOÖ hivatalának (1026 Budapest, Júlia u. 9., Levélcím: 1537 Budapest, Pf. 348.) kell benyújtani. A kiválasztáshoz tartozik a középiskolások esetében egy beszélgetés is, melyre a jelölteket – akik a fenti követelményeknek megfelelnek – a beküldési határidő lejártát követően hívják meg.
A díjak átadására az MNOÖ 2020. évi Országos Gáláján, a Magyarországi Német Önkormányzatok Napján, Pécsett kerül sor.
 
Mivel középiskolás diákok esetében a nevezés és rangsorolás az oktatási intézmények feladata (és ez időt vesz igénybe), a pályázatokat (az összes szükséges dokumentummal, továbbküldhető formában)  2019. október 4-ig (péntek) kérjük benyújtani a 105-ös szobában.