Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Eredmények Versenyek Film/ Művészetek Sikerek az Országos Nemzetiségi Rajzpályázaton 2017
Sikerek az Országos Nemzetiségi Rajzpályázaton 2017
2017. február 16. csütörtök, 09:22

2017. február 15-én került sor az Országos Nemzetiségi Rajzpályázat kiállítás megnyitóval egybekötött díjátadójára, melynek az Országgyűlés Irodaháza adott otthont. A verseny célja a hazai nemzetiségek történelmének, földrajzának, szellemi kultúrájának, népszokásainak, helyi hagyományainak a képzőművészet eszközeivel történő bemutatása volt. A nemzetiségi nevelésben és oktatásban résztvevő gyermekek, tanulók életkoruk szerint négy kategóriában versenyezhettek, a középiskolások a „Népszokásaink” témában nevezhették alkotásaikat. Az értékelésnél figyelembe vették a nemzetiségi tartalom megjelenítését, a tartalmi komplexitást, a kreativitást és az alkotás technikai színvonalát.

A díjátadást követően a német nemzetiségi intézményekből érkező résztvevők és kísérőik Ritter Imre úrnak, az országgyűlés német nemzetiségi szószólójának köszönhetően egy közeli étteremben ünnepelhették meg a sikeres szereplést.

A színvonalas versenyen Szentirmai Blanka Anasztázia 2. helyezést ért el, Balog Sára Panna és Stéger Marcell alkotását különdíjjal jutalmazták.

Szeretettel gratulálunk a díjazottaknak, további sikereket kívánunk nekik! Gratulálunk felkészítő tanáraiknak: Csegeziné Barabás Irénnek, iskolánk rajztanárának, valamint a Szigetszentmiklósi Alapfokú Művészeti Iskolában Blankát és Marcellt tanítóknak.

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...