Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Gólyatábor 2012
2012. szeptember 07. péntek, 08:46

Hétfő reggel tele izgalommal és kíváncsisággal elindultunk Tarjánba. Indulás előtt a legviccesebb poén is csak pillanatokra feledtette el velünk, hogy várhatóan milyen megpróbáltatásokkal teli napoknak nézünk elébe.

Örök emlék marad a „csodás” csalános számháború, ahol a tanárok is kitették szívüket -lelküket. Egész hetes izomlázunk megalapozói a csoportvetélkedők voltak. Kreativitásunkat állatokat utánozva mutathattuk meg. A tábortűz a hideg ellenére is szívet melengető volt.
 
A - mint később megtudtuk -  leghosszabb éjszakánkat követően megerőltető reggeli tornával és vízipisztolyaikkal boldogítottak minket a békák. Ezután következett a kedd fénypontja: a tánc. Bár az elején csak csetlettünk-botlottunk, a végére egész belejöttünk. A galoppozás közben egy-két boka és sarok a feladás határára került, de megúsztuk ép bőrrel.
 
Az énekeket is elkezdtük megtanulni, ahol mindössze a hangjegyek és német tudásunk hiánya állított akadályt elénk, de  a gitárnak és lelkesedésünknek hála végül is megoldottuk a feladatot.  Este mit sem sejtve feküdtünk le, majd a legmélyebb álmunkból kereplő  keltett fel minket, legnagyobb döbbenetünkre az éjszakai hidegben kellett állomásokon teljesítenünk. A legemlékezetesebb feladat a fiúk sminkelése volt.
 
Karikás szemmel és megdöbbenve vettük tudomásul, hogy a reggeli torna nem egy napra szólt. Futás, vízibomba, vízipisztoly… álmainkban egy ideig kísérteni fognak.
 
Reggeli után megkaptuk az egyenpólónkat, amivel hivatalosan is a DNG  padkoptatóivá váltunk. Szerdán leendő tanáraink közül  többen  is meglátogattak minket, és beszélgethettünk velük a gimnáziumi életről. E napon Tarjánt is felfedeztük.
 
A tábor záróakkordja a búcsúest volt, ami remekül sikerült.
 
Köszönjük a békáknak és a tanároknak, hogy alvás helyett is ránk gondoltak!
 
Kővári Saci által készített albumokat az alábbi képekre kattintva nézhetitek meg.
 
yxí
 
A képre kattintva további képek tekintehetőek meg