Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap
Angol esszéíró verseny 2015
2015. március 09. hétfő, 12:03
This year the traditional essay writing competition will take place on 24th March in the 8th period.
Put your writing skills to the test on 2 levels – A2 (B1) or B2.
Your essay will be evaluated according to the requirements of the matura examination on intermediate or advanced level.
Those who are interested please sign up with your English teachers.
Good luck smiley
 
 
Vargabetű Focigála 2015
2015. március 09. hétfő, 08:49

Iskolánk futballcsapata is részt vett a Pesterzsébeti Közgazdasági Szakközépiskolában, 2015. február 20-án megrendezésre került "Vargabetű Focigála" elnevezésű rendezvényen. Egy győzelemmel és két vereséggel a csoport harmadik helyén végeztünk. 

A csapat tagjai: Schuckert György, Nagy Balázs, Selyem Zoltán, Szabó Marcell, Schuszter Antal, Schuszter András, Brecsok Bálint, Zsolnai Gergő, Rétsághy László

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...
 
 
2. hely a "Régen volt. Hol is volt?" verseny elődöntőjében 2015
2015. március 05. csütörtök, 10:48
2015. március 3-án volt alkalmunk részt venni a "Régen volt. Hol is volt?" versenyen, melyet a Raoul Wallenberg Egyesület rendezett meg immáron többedszer. A verseny elődöntője a Raoul Wallenberg Szakközépiskolában került megrendezésre, ahol az iskolánk 12.A osztályából induló csapat 8 másik iskolával összemérve tudását a 2. helyet szerezte meg. Az egésznapos vetélkedőről pozitív élményekkel távoztunk. Rengeteget tanultunk, rengeteg tapasztalatot és élményt szereztünk és még kapcsolatokat is sikerült kiépítenünk.
 
Csapattagok: Garajszki Nóra, Proksa Tímea, Schuckert György
Felkészítő tanárnőnk: Bozzai Zsuzsanna
 
A csapatnak és felkészítő tanárának szeretettel gratulálunk a sikerhez!
 
 
 
Lezajlott az Alumni továbbtanulási tájékoztató 2015
2015. március 05. csütörtök, 08:08
Az idei évben is nagy volt az érdeklődés a Diákönkormányzat nagy sikerű programjára, amikor jelenlegi diákjaink volt DNG-seknek tehetik fel kérdéseiket, tájékozódhatnak az egyetemi életről, ezáltal könnyebbé válhat a megfelelő szak kiválasztása. A program idén kiegészült azzal is, hogy előtte felmértük diákjaink érdeklődését, hogy lehetőség szerint aszerint hívjuk az egyetemistákat.
Szerencsére a volt diákok nagyon támogatóan álltak a kezdeményezés mellé, sokan ellátogattak hozzánk március 3-án és 4-én. Visszahúzta őket a szívük a DNG-be, biztosan mi is így leszünk ezzel néhány év elteltével, még ha a mindennapok nehézségeiben el is felejtjük milyen szerencsések vagyunk, hogy ide járhatunk.sad Öröm volt nézni, ahogy az egyetemisták és diákjaink kis csoportokban ülve beszélgetnek, mintha még mai is egy iskolába járnának. Úgy gondolom, mindannyiunk számára nagyon hasznosan teltek a délutánok. Mindenki megtalálhatta az érdeklődésének megfelelő szakot. Hasznos tanácsokban részesültünk a továbbtanulással kapcsolatban, és motivációt is kaptunk Tőlük, akik szintén a mi utunkat járták végig.
Köszönjük Nekik, hogy ránk szánták idejüket, és ilyen lelkesen osztották meg velünk tapasztalataikat!

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 
Hagyományőrző farsangi program Újhartyánban iskolánk diákjaival
2015. március 04. szerda, 09:29

Az Újhartyáni Sváb Fiatalok mozgalmas hagyományőrző farsangi programjáról számolt be az Unser Bildschirm a 2015.március 4-i műsorában (kb. 08.00-tól). Iskolánk volt és jelenlegi diákjai közül felbukkan Nádas Barbara, Majeczki Martin (12.B) és Szolnoki Vivien (9NB) is...

A képre kattintva megtekinthető a videó...

 
Döntés a fenntartóváltásról: KLIK helyett LdU
2015. március 02. hétfő, 12:49

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 2015. február 28-i közgyűlésén határozatot hozott iskolánk fenntartóváltásáról. A döntés értelmében intézményünk a 2015/16-os tanévtől a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól átkerül a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata fenntartása alá.

Az eseményről a Magyar Rádió német nemzetiségi műsorában Heinek Ottó elnök úr (2015. március 2., 00:43-tól) és Tápai Ildikó igazgatónő is nyilatkozott (2015. március 3., 00:32-től).

Az LdU honlapján is olvashatunk a hírről...

 
Országos kompetenciamérés eredményei 2014
2015. március 02. hétfő, 11:53
Megszülettek az országos kompetenciamérés eredményei. A mérésre országszerte 2014. május 28-án, a 6., 8. és 10. évfolyamokon került sor, a matematikai eszköztudást  illetve a szövegértési képességeket mérte. Nagy büszkeség számunkra, hogy gimnáziumunk idén is magasan az országos átlag felett teljesített.

A linkre kattintva megtekinthetők intézményünk részletes eredményei...

Minden, a felmérésben részt vett diák (a mérés napján) kapott egy mérési azonosítóval ellátott névkártyát, melynek segítségével a https://www.kir.hu/okmfit honlapon, a Tanulói jelentés menüpont alatt meg tudja tekinteni a mérésben elért eredményéről készült egyéni jelentést.
Gratulálunk diákjainknak és tanárainknak a nagyszerű eredményhez!
 
 
DNG-s továbbtanulási tájékoztató 2015
2015. február 25. szerda, 10:06
Kedves Diákjaink!
Mint azt már remélhetőleg tudjátok, a pályaválasztás segítése érdekében 2015. március 3-án és 4-én beszélgetésre hívtuk jelenleg felsőoktatásban tanuló volt diákjainkat, akiktől első kézből informálódhattok egyetemi, főiskolai szakokról, kaphattok tippeket és tanácsokat.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk: alsóbb évfolyamok diákjai is részt vehetnek a rendezvényen! 

Krausz Éva tanárnő, DÖK-segítő

 
 
DNG Márkaállás 2015. január
2015. február 20. péntek, 11:55
Elkészült a DNG-Márka-Program december-január havi összesítése. 9NB-9ND továbbra is az élen! Második a 10.BD! Nyomukban fej-fej mellett a 12.A és a 12.B
A jelenlegi márkaállás a december-januári adminisztrációs ívekre valamint a naplóban szereplő hivatalos adatok alapján készült. A Bizottság a beírt adatokat ellenőrizte, ahol tévedést észlelt, a Márka Program Szabályzata, a napló és a matematika szabályai szerint javította.
 
A Bizottság tippjei az adminisztrátorok és az osztályok felé:
- Nem elég, hogy egy osztály aktív és eredményes, ha nincsenek adminisztrálva az adatok! Ne felejtsetek el odamenni a tanárokhoz sportkörökön, szakkörökön, délutáni rendezvényeken stb. való részvétel után aláíratni az adminisztrációs ívet!
- A program fajtájától függően mindig az illetékes tanárral vagy szervezővel kell aláíratni a szerzett pontot. Nem mindent az osztályfőnök ír alá...
- Csak a Szabályzatban megjelölt kategóriákért lehet Márkát kapni.
Az énekkar és a színjátszó adatait nem kell rögzíteni, mert ott a tanárok vállalták, hogy ők vezetik és eljuttatják a Bizottságnak.
A dicséreteket, szaktanári figyelmeztetőket/ intőket stb. szintén nem kell adminisztrálni, mert kiírjuk a naplóból.
- ÚJÍTÁS: Az egyszerűsítés kedvéért megszüntetjük az évfolyam-adminisztrátorokat. Minden osztály adminisztrálja továbbra is az aláíratós lapon az eseményeket és minden osztály maga!!! összesítse az összesítő lapon! Lapok a 105-ös szobában mindig vannak. Leadási határidő mindig a hónap 5-e! Ha beteg/hiányzik stb. az adminisztrátor, küldje el valakivel!
 
 
 
Jugend debattiert Schulfinale 2015
2015. február 18. szerda, 17:55
Am 18.02.2015  fand das Schulfinale des internationalen Wettbewerbs "Jugend debattiert" statt.
Die Teilnehmer/-innen diskutierten im Halbfinale darüber, ob in Ungarn die Pille danach rezeptrei gekauft werden soll. Anschließend wurde im Schulfinale die Reduzierung der wöchentlichen Sportstunden als Thema der Diskussion gesetzt.
Der Debattante und die Debettantinnen aus den Klassen 12.A und 12.B lieferten eine sehr lebhafte Diskussion und überzeugten die Jury von ihrer ausgezeichneten Vorbereitung, guten Gesprächsfähigkeit und von ihrem angemessenen Ausdruckvermögen. Für die Jury war es wirklich schwer, zuerst die vier und dann die zwei Besten auszusuchen, die unser Gymnasium in der Schulverbundqualifikationsrunde vertreten. Aufgrund der Überzeugungskraft in der Debatte erreichte nun Judit Szabó (12.B) den ersten, Csenge Dörner (12.B) den zweiten Platz. Mit einem geringen Abstand folgte ihnen Georgina Juhász (12.B), die als Ersatzkandidatin einsatzbereit bleibt.
Die Arbeit der Jury haben Laura Kancsár, Nelli Németh und Zsófia Jánka (13.A) unterstützt. 
Besonderer Dank gilt den vorbereitenden Lehrern für ihr Engagement, ihre Vorbereitung und OrganisationFrau Ursula Kliese, Frau Enikő Jakus, Frau Nikolett Peresztegi und Frau Krisztina Varsányi. 
Wir gratulieren allen Teilnehmern und wünschen unseren Schulsiegern eine erfolgreiche Fortsetzung!
 

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...
 
Valentin-napi győztes képeslapok 2015
2015. február 17. kedd, 13:25

A hagyományosan meghirdetett Valentin-napi üdvözlőkártya három legérdekesebb produktuma idén a 9NA osztályból érkezett. Lent a győztes képeslapokat láthatjátok...

 

 
Ízelítő a 2015-ös Svábbálunkból...
2015. február 17. kedd, 11:00

 

A fotóra kattintva további képek tekinthetők meg...

 

 
Sikerek a német nyelvű szavalóverseny fővárosi fordulójában 2015
2015. február 16. hétfő, 09:09

2015. február 14-én négy tanuló képviselte iskolánkat a német nyelvű szavalóverseny fővárosi fordulóján. Babocsay Csenge (12.B) Goethe Willkommen und AbschiedKoleszár Tamás (9.NC) Morgenstern Der Werwolf című versével, Kalácska Dominika (12.B) Szabó Judit Das Gehirn c., Knapp Mercédesz (10.BD) Seuren Das Experiment c. elbeszélésével indult. Fantasztikus siker, hogy mind a négyen továbbjutottak a mosónmagyaróvári regionális fordulóba.

Szeretettel gratulálunk diákjainknak és felkészítő tanáruknak, Guoth-Friedrich Erika ésJakus Enikő tanárnőnek!

 

 
Szív- és adományküldő akció a Dóri-Háznak
2015. február 13. péntek, 11:31
Iskolánk is csatlakozott a Szemem-Fénye Alapítvány szervezésében létrejött akcióhoz, ami a Dóri-Gyermek-Hospiceház részére szervezett jótékonysági akciót. A program keretében 210 DNG-s diák és tanár piros ruhát öltve fejezte ki együttérzését és gyűjöttt adományt. 
Megható és örömteli volt látni, hogy iskolánk majd 2/3-a megmozdult és fejezte ki a kialakított szívformáción keresztül szolidaritását és támogatását . 

A fotóra kattintva további képek tekinthetők meg...

 
Sportok éjszakája végeredmény 2015
2015. február 12. csütörtök, 10:32

2015. február 6-án, pénteken a Sportok Éjszakája rendezvényünkön 3. alkalommal töltötte együtt iskolánkban az éjszakát 105 versenyző, 12 segítő diák és a szervező tanárok (élükön Krausz tanárnővel).
A program bevezetéseként nagy érdeklődés mellett labdarúgás, röplabdázás és floorball sportágakban tanár - diák mérkőzéseket játszottunk.
Ezek után a résztvevő csapatok floorballban, kosárlabdázásban és labdarúgásban mérték össze erejüket.
A sportági helyezések összesítése után az alábbi végeredmény született:
 
 Résztvevő csapatok
Floorball helyezés
Kosárlabda helyezés
Labdarúgás helyezés
Összesen
Végeredmény
 GAS MONKEYS
5.
3.
3.
11
3. helyezés
 REVANS
11.
7.
10.
28
10. helyezés
 HUNCUTKÁK
9.
10.
9.
28
10. helyezés
 POCÓS POCOK
1.
1.
4.
6
1. helyezés
 CSÚCSFORMÁBAN
2.
11.
6.
19
6. helyezés
 KOKTÉL
13.
12.
12.
37
12. helyezés
 SACK FLÖHE
3.
9.
8.
20
7. helyezés
 SEHOL SE
3.
5.
2.
10
2. helyezés
 N.S.Z.
10.
8.
7.
25
9. helyezés
 NÓLYNDÉ
5.
4.
12.
21
8. helyezés
 LINKEREK
12.
13.
13.
38
13. helyezés
 G.S.Z.K.R.
8.
2.
1.
11
3. helyezés
 AZ ELSŐK
7.
6.
5.
18
5. helyezés
 
A jó hangulat, amit a sok elkészült fotó is megörökített egész éjszaka kitartott! Köszönjük a résztvevők sportszerűségét, gratulálunk kitartásukhoz, a szép eredményekhez! 
Testnevelő tanárok
 
A fotóra kattintva további képek tekinthetők meg...
 
 
Német nyelvű fizikaverseny 2015 – újabb sikerek a döntőben
2015. február 11. szerda, 07:16

2015. február 6-án 11. alkalommal rendezték meg a magyarországi középiskolák német nyelvű fizikaversenyét. Az országos döntőbe a legjobb 30 tanuló került be, akik egy szép „fizikás“ napot töltöttek el a Budapesti Műszaki Egyetemen. A köszöntők és a versenyhelyszín bemutatkozása után következett a döntő írásbeli fordulója. Ebéd után került sor a szóbeli fordulóra, ahol a versenyzőknek egy kísérlet bemutatásával és értő elemzésével fizikai ismereteikről és szakszókincsükről kellett számot adniuk az igencsak kíváncsi bizottságok előtt. Kiegészítő programként mindenki látogatást tett a versenynek otthont adó tanszéken.

Kiváló teljesítményével Nagy Balázs 1., Varga Norbert és Komáromi Gergely 2., Agócs Norbert 3., Galambos Levente és Mayer Tamás 4., Szabó Marcell 5., Malonyai-Pethő Réka pedig 6. helyezést ért el kategóriájában.
Iskolánk csapata (Komáromi Gergely, Mayer Tamás, Mekker Attila, Galambos Levente, Malonyai-Pethő Réka, Nagy Balázs, Agócs Norbert, Szabó Marcell és Varga Norbert) az iskolák közötti versenyben 1. helyezést ért el, így ismét miénk a kupa.
A kiváló teljesítményhez szeretettel gratulálunk a csapatnak, és felkészítő tanáruknak, Hömöstrei Mihály tanár úrnak!

                                                             A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...
 
<< Első < Előző 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Következő > Utolsó >>

50. oldal / 69