Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap
Sikerek a mosónmagyaróvári német nyelvű szavalóversenyen 2015
2015. március 20. péntek, 17:35
Március 20-án került megrendezésre a német nyelvű vers- és prózamondó verseny regionális fordulója Mosonmagyaróváron. Iskolánkat négy tanuló képviselte, akik kiváló szereplésük eredményeként mindannyian  bejutottak a verseny országos döntőjébe. A 9-10. osztályosok kategóriájában Knapp Mercédesz a 3. , Koleszár Tamás pedig az 5. helyen végzett. A 11-12. osztályos gimnazisták mezőnyében Babocsay Csenge 2. , Kalácska Dominika pedig a 3. helyen zárt.
Mindannyiuknak gratulálunk és sok sikert kívánunk a május 15-i iskolánkban megrendezésre kerülő országos döntőre!
Hajrá DNG! smiley
 
Élőben követtük a napfogyatkozást
2015. március 20. péntek, 13:03
Szeretjük, ha előbújik, ha kisüt, ha ragyog, ha felkel, ha lemegy, de a legnagyobb izgalom talán akkor lengi körül, amikor fogyni kezd. Naná, hogy mindenki tudja, miről van szó: 2015. március 20-án a DNG is napfogyatkozás-lázban égett. Hömöstrei tanár úrnak köszönhetően diákjaink biztonságos körülmények között szemlélhették eme ritka égi jelenséget. A képekre kattintva ízelítőt kaphatunk az izgalmas programból...
Aki lemaradt, búsulhat, legközelebb 2022. október 25-én figyelhetünk meg hasonló csillagászati jelenséget.:)

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 
DSD bemutatókat láttunk "nagyoktól kicsiknek" 2015
2015. március 18. szerda, 14:33
A tavalyi évhez hasonlóan a DÖK kezdeményezésére idén három önkéntes végzős diákunknak köszönhetően március 18-án délután a kisebb évfolyamok tanulói ízelítőt kaphattak, hogy hogyan is néz ki egy színvonalasan összerakott és ügyesen előadott DSD-prezentáció.
A programon első kézből kaphattak tippeket, pl. olyan kérdésekben, hogy mikor és milyen témát válasszanak, mennyi idő az egészet összeállítani, vagy hogy mire számítsanak élesben.
Reméljük, hogy mindenki ösztönzést kapott és időben nekivág, hogy ilyen nívós szintre jusson, mint a délutáni "előadóink", akik név szerint: Jánka Zsófia, Badacsonyi Boglárka, Péter Tamás.
Nagyon köszönjük a végzősöknek, hogy vállalták még egyszer a "fellépést", szívből gratulálunk nekik a DSD eredményeikhez is!
 
 
Tájékoztató németországi továbbtanulási és szakmai képzési lehetőségekről 2015
2015. március 17. kedd, 16:18

Kedves 10. és 12. osztályos Diákok! Tisztelt Szülők!

A ZfA (Zentralstelle für das Auslandsschulwesen) és a BA (Bundesagentur für Arbeit) kezdeményezésére iskolánkban egy német szakember egyéni konzultáció keretében tart tájékoztatót az érdeklődő diákoknak és szüleiknek különböző németországi továbbtanulási és szakmai képzési lehetőségekről. A tájékoztató várható időpontja: 2015. május 18-22. között (konkrét időpont később várható).
A tájékoztató azoknak a diákoknak (és szüleiknek) szól, akik elképzelhetőnek tartják, hogy Németországban kezdik meg tanulmányaikat, illetve úgynevezett „duális képzésben” (szakmai és elméleti képzés kombinációja) vennének részt. 
Fontos, hogy a tájékoztatón való részvételi szándékot előzetesen jelezzék a némettanáruknál 2015. március 20-ig. Az aláírás elköteleződést jelent a tájékoztatón való részvételre.
 
 
2. helyezés a Német nemzetiségi nyelv és irodalom OKTV döntőjében
2015. március 17. kedd, 15:12

Iskolánk 12.B osztályos tanulója, Surman-Majeczki Martin fantasztikus végeredménnyel zárta a Német nemzetiségi nyelv és irodalom OKTV döntőjét.

Az írásbeliről a második helyen jutott tovább és a szóbeli vizsga után (szövegértés, irodalom és népismeret szekciókban) megőrizte ezt az eredményt, összesítésben is a második helyen zárt.

Martinnak és felkészítőtanárának, Szép Tímea tanárnőnek, és némettanárainak szívből gratulálunk a sikerhez!

 

 

 
DNG Márkaállás 2015. február
2015. március 17. kedd, 14:34

Így áll a DNG-Márka-Program a 2015. februári adatok összesítése után. A 9NB-9ND továbbra is az élen. Szoros küzdelemben fej-fej mellett a 10.BD, a 12.A és a 12.B.

- Kérünk minden osztályt, hogy minden hónap 5-ig adja le az adminisztrációs lapjait. Ne csak azt, amin a tanárok aláírnak, hanem az összesítőt is. Lapok a 105-ös szobából bármikor elvihetők. A később beadásra kerülő ívek nem lesznek elszámolva.
- Minden osztály a saját Márkáiért felelős, nincsenek évfolyamadminisztrátorok.

 

 

 

 
DSD-bemutató DNG-sektől DNG-seknek 2015
2015. március 17. kedd, 08:05
  • Érdekel milyen egy jó DSD-prezentáció? 
  • Tartalmilag, megjelenésben, tempóban, előadásmódban?
  • Szeretnél tippeket kapni, kérdezni felsőbb évesektől, akik sikeresen teljesítették?
Akkor itt a lehetőség! Bemutató prezentációk 2015. március 18-án (szerdán) 14.45-től az ebédlőben nagyoktól kicsiknek, profiktól minden érdeklődőnek.smiley
 
 
 
Hartán jártunk...
2015. március 13. péntek, 11:46

A 2015. március 7-8-i hétvégén iskolánk 12.A osztályának "színe-virága":) Hartára látogatott az Első Hartai Kolbászfesztiválra. Kolbászkészítés, teremdíszítés, fellépés, zene, tánc, remek hangulat és fantasztikus élmények. Röviden talán így lehetne összefoglalni az összefoglalhatatlant.

A kiadósabb ízelítőért érdemes a beszámolóra kattintani...

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 
Megemlékeztünk '48-ról (2015)
2015. március 13. péntek, 16:40
2015-ben is iskolai szintű rendezvénnyel emlékeztünk meg az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményeiről. Próza, szavalat, zenei betétek, színpadi formációk alkották idén a műsort.
Köszönjük a 9.NB-9ND osztályok és felkészítő tanáraik, Walter Gábor tanár úr és Örkény Fanni tanárnő munkáját.
 
Abgedreht 2015 forgatás
2015. március 10. kedd, 12:52
Kedves DNG-sek!

Az idei évi kisfilmünk a magyarországi német fiatalok filmfesztiváljára, az Abgedreht!-re, a Legyen Ön Is Milliomos kvízjátékra épül.
Az iskola tornatermében kerül berendezésre az a stúdió, ahol a film egy részét forgatni fogjuk. A műsorhoz sok nézőre is szükség lenne, ehhez kérjük a diákok és persze akár a tanárok segítségét is. Akinek ideje engedi, és vállalna (egyszerű, szöveg nélküli) statisztaszerepet, kérjük, jöjjön el csütörtökön (márc. 12.) a 7. óra után a tornaterembe. Igyekszünk minél hamarabb végezni. Fontos továbbá, hogy nem kell népviseletben lenni, öltözzetek úgy, mintha egy tévéműsorba mennétek!
A szereplésért természetesen DNG Márkában részesültök.
 
Vár benneteket csütörtökön az Abgedreht!-forgatócsapat!
 
 
 
 
 
 
Kerületi röplabda bajnokság a DNG-ben 2015. március
2015. március 09. hétfő, 11:51
Március 5-én és 6-án, immár hagyományosan, megrendeztük a kerületi középiskolák vegyes-röplabda csapatainak (3 fiú + 3 leány) versenyét.
Hét csapat nevezett, iskolánk két csapattal indult. Fiatalabbik csapatunk nem nyert mérkőzést. Technikailag képzettebbek voltak idősebb ellenfeleiknél, csak fizikálisan maradtak alul. Az idősebbik csapatunk nagy akarattal, lelkesen játszva csak nagy küzdelemben vesztette el a döntőt.
Végtelenül sajnáljuk, hogy Radjenovics Katarina betegsége miatt, és Ördög Luca súlyos sérülése miatt nem vehetett részt a versenyen.
Csapataink tagjai: Balogh Betti, Égei Fanni, Gálóczy Balázs, Gogolák Adél, Hetyei Réka, Korcsek Kitty, Matyóka Panni, Mező Viktória, Mihályi Amanda, Patyi Dóri, Pécs Balázs János, Schifler Anna, Varga Patrick
Edző: Szirmai József

Gratulálunk a kiváló szerepléshez!

 

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 
Angol esszéíró verseny 2015
2015. március 09. hétfő, 12:03
This year the traditional essay writing competition will take place on 24th March in the 8th period.
Put your writing skills to the test on 2 levels – A2 (B1) or B2.
Your essay will be evaluated according to the requirements of the matura examination on intermediate or advanced level.
Those who are interested please sign up with your English teachers.
Good luck smiley
 
 
Vargabetű Focigála 2015
2015. március 09. hétfő, 08:49

Iskolánk futballcsapata is részt vett a Pesterzsébeti Közgazdasági Szakközépiskolában, 2015. február 20-án megrendezésre került "Vargabetű Focigála" elnevezésű rendezvényen. Egy győzelemmel és két vereséggel a csoport harmadik helyén végeztünk. 

A csapat tagjai: Schuckert György, Nagy Balázs, Selyem Zoltán, Szabó Marcell, Schuszter Antal, Schuszter András, Brecsok Bálint, Zsolnai Gergő, Rétsághy László

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...
 
 
2. hely a "Régen volt. Hol is volt?" verseny elődöntőjében 2015
2015. március 05. csütörtök, 10:48
2015. március 3-án volt alkalmunk részt venni a "Régen volt. Hol is volt?" versenyen, melyet a Raoul Wallenberg Egyesület rendezett meg immáron többedszer. A verseny elődöntője a Raoul Wallenberg Szakközépiskolában került megrendezésre, ahol az iskolánk 12.A osztályából induló csapat 8 másik iskolával összemérve tudását a 2. helyet szerezte meg. Az egésznapos vetélkedőről pozitív élményekkel távoztunk. Rengeteget tanultunk, rengeteg tapasztalatot és élményt szereztünk és még kapcsolatokat is sikerült kiépítenünk.
 
Csapattagok: Garajszki Nóra, Proksa Tímea, Schuckert György
Felkészítő tanárnőnk: Bozzai Zsuzsanna
 
A csapatnak és felkészítő tanárának szeretettel gratulálunk a sikerhez!
 
 
 
Lezajlott az Alumni továbbtanulási tájékoztató 2015
2015. március 05. csütörtök, 08:08
Az idei évben is nagy volt az érdeklődés a Diákönkormányzat nagy sikerű programjára, amikor jelenlegi diákjaink volt DNG-seknek tehetik fel kérdéseiket, tájékozódhatnak az egyetemi életről, ezáltal könnyebbé válhat a megfelelő szak kiválasztása. A program idén kiegészült azzal is, hogy előtte felmértük diákjaink érdeklődését, hogy lehetőség szerint aszerint hívjuk az egyetemistákat.
Szerencsére a volt diákok nagyon támogatóan álltak a kezdeményezés mellé, sokan ellátogattak hozzánk március 3-án és 4-én. Visszahúzta őket a szívük a DNG-be, biztosan mi is így leszünk ezzel néhány év elteltével, még ha a mindennapok nehézségeiben el is felejtjük milyen szerencsések vagyunk, hogy ide járhatunk.sad Öröm volt nézni, ahogy az egyetemisták és diákjaink kis csoportokban ülve beszélgetnek, mintha még mai is egy iskolába járnának. Úgy gondolom, mindannyiunk számára nagyon hasznosan teltek a délutánok. Mindenki megtalálhatta az érdeklődésének megfelelő szakot. Hasznos tanácsokban részesültünk a továbbtanulással kapcsolatban, és motivációt is kaptunk Tőlük, akik szintén a mi utunkat járták végig.
Köszönjük Nekik, hogy ránk szánták idejüket, és ilyen lelkesen osztották meg velünk tapasztalataikat!

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 
Hagyományőrző farsangi program Újhartyánban iskolánk diákjaival
2015. március 04. szerda, 09:29

Az Újhartyáni Sváb Fiatalok mozgalmas hagyományőrző farsangi programjáról számolt be az Unser Bildschirm a 2015.március 4-i műsorában (kb. 08.00-tól). Iskolánk volt és jelenlegi diákjai közül felbukkan Nádas Barbara, Majeczki Martin (12.B) és Szolnoki Vivien (9NB) is...

A képre kattintva megtekinthető a videó...

 
<< Első < Előző 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Következő > Utolsó >>

49. oldal / 69