Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Infók Iskolánkról Röviden a DNG-ről
Röviden a DNG-ről: Hagyomány – Tudás - Lehetőség
2019. február 25. hétfő, 14:03

Intézményünk a MNOÖ (Magyarországi Németek Országos Önkormányzata) fenntartásában álló (tandíj nélküli), öt évfolyamos nemzetiségi két tanítási nyelvű gimnázium. Az első évfolyam nyelvi előkészítő.Diákjaink a tantárgyak felét német nyelven tanulják. A tantárgyak jelentős részét csoportbontásban tanítjuk.

Minden évfolyamon két osztály indul, 2x30, azaz összesen kb. 60 diákkal. Iskolánkba kb. 4-6-szoros a túljelentkezés.

Iskolánk kis létszámú, de kiváló eredményekkel rendelkező iskola: évről-évre a legjobb 100 középiskola között vagyunk, nyelvi érettségik és továbbtanulás tekintetében pedig általában az első 25-ben.Az éves kompetenciamérések eredménye is igazolja, hogy az országos átlag felett teljesítenek tanulóink.

Iskolánkban lehetőség van ingyenesen megszerezni a német egyetemeken/ főiskolákon is elismert, DSD II. típusú, B2/C1 szintű nyelvvizsgát. Diákjaink nagy részes felsőfokú német és középfokú angol nyelvvizsgával fejezi be nálunk tanulmányait. Az 5. év végén szinte összes diákunk valamilyen nyelvvizsgával a zsebében tanul tovább egyetemen vagy főiskolán (90-100%-uk). Nemcsak humán, hanem minden irányban kiváló eséllyel kerülnek be felsőoktatási intézményekbe. A végzősök egy része rendszeresen külföldön tanul tovább, ez a szám évről-évre változik, kb. 4-25% között mozog.

Intézményünk a magyarországi német kisebbség középfokú oktatásával és nevelésével kapcsolatos feladatokat látja el: a hagyományápolás tanórai és tanórán kívüli keretekben egyaránt iskolánk alapvető profiljához tartozik. A nemzetiségi élet sok prominens személyisége iskolánkból került ki.

A DNG-be jó képességű, kitartó, igyekvő diákokat várunk, akik nyitottak a nemzetiségi nevelésre, és szeretnék megalapozni továbbtanulásukat, boldogulásukat a jövőben.