Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Hagyomány/Rendezvény Nemzetiségi Karácsony
2019-ben is volt DNG-s Jótékonysági Karácsony
2020. január 23. csütörtök, 16:40

2019. december 16-án (hétfőn) diákjaink sokadik alkalommal látogattak el a kerületünkön belül működő Gyógypedagógiai Benedek Elek Általános Iskolába. A program a szokásos volt. A résztvevő diákok az együtt töltött idő alatt - mely során közösen kézműveskedtek és játszottak az általános iskolásokkal - megtapasztalhatták, hogy az értelmi fogyatékos, vagy az egyéb hátrányos helyzetű gyermekek mennyi szeretet képesek adni. Tanulóink láthatták, hogy apróságoknak is mennyire lehet örülni, mikor pl. egy hátrányos helyzetű kislány sikongatva bontotta ki ajándékcsomagját, és ugrálva mutogatta fel a benne rejlő apró édességeket és "kincseket". Ilyenkor minden DNG-s diák átértékeli a saját életét, néhányuknak könny szökik a szemébe... A projekt résztvevői tudják már, hogy nem az ajándék értéke és nagysága számít igazán, hanem az együtt töltött idő és a másiknak való örömszerzés. A program, az immáron szintén hagyománnyá vált általános iskolások műsorával, majd közös énekléssel zárult, mely során jó érzés volt látni, hogy több kisiskolás úgy fejezte ki háláját és szeretetét, hogy a DNG-s nagy lányok ölében ülve énekelték közösen a záró karácsonyi éneket. Külön köszönöm, hogy pozitív visszacsatolásként a tavalyi évben végzett, előző évi projekteken korábban rész vett néhány diákunk is csatlakozott hozzánk, és idén ők lepték meg az általános iskolás tantestületet egy ajándékkosárral. Öreg diákjaink részvétele és látogatása volt az én igazi ajándékom, mert ebből látom, hogy olyan értékeket sikerült átadnom nekik, amik sajnos mára háttérbe szorultak már, és amiknek átadását fő célul tűztem ki néhány éve, mikor a jótékonysági projektet elindítottam.

Áldott, békés, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket kíván: Sáry József testnevelő tanár

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 
Boldog Ünnepeket 2019!
2019. december 20. péntek, 08:21

 
Nemzetiségi Karácsony 2019
2019. december 20. péntek, 08:10

Idén a 10.A és 10.B osztályok gondoskodtak arról, hogy igazi karácsonyi hangulatban kezdhessük meg a téli szünetet. A hagyománynak megfelelően idén is egy autentikus, német nyelvű Bethlehemes játékot vittek színpadra diákjaink: ezúttal a csolnoki hagyományokat elevenítettük fel, átszőve Valéria Koch költeményeivel, melyekhez diákjaink illusztrációkat is készítettek. 

Köszönjük az osztályoknak és felkészítő tanáraiknak (Szép Tímea, Győrfi Zsuzsanna és Szőkéné Hencz Eleonóra tanárnőknek) áldozatos munkájukat és a színvonalas produkciót!

 

 
DNG-Auftritt im Adventfest der Deutschen Selbstverwaltung Budapest 2019
2019. december 12. csütörtök, 13:04

Auf das Bild klickend erscheinen weitere Fotos...
Einige von ihnen stammen von Lajos Grund / zentrum.hu. Wir danken dafür!
 
 
Nemzetiségi Karácsony 2018
2018. december 21. péntek, 08:20

Idén a 10.A és 10.B osztályok gondoskodtak arról, hogy igazi karácsonyi hangulatban kezdhessük meg a téli szünetet. A hagyománynak megfelelően idén is egy autentikus, német nyelvű Bethlehemes játékot vittek színpadra diákjaink: ezúttal a solymári hagyományokat elevenítettük fel egy kreatív, sok kellékkel és kiegészítővel gazdagított kerettörténetbe ágyazva.

Köszönjük az osztályoknak és felkészítő tanáraiknak (Ormainé Peresztegi Nikoletta, Győrfi Zsuzsanna, John Orsolya és Csukonyi Zsuzsanna tanárnőknek) áldozatos munkájukat és a nagyon színvonalas produkciót!

 

 

 
Boldog Ünnepeket 2018!
2018. december 20. csütörtök, 10:35

 

 
Adventi ráhangolódás a HdU-ban 2018
2018. december 18. kedd, 09:59

2018. december 12-én 18:00-tól a Magyarországi Németek Házában (Haus der Ungarndeutschen – HdU) ünnepi estével készültek karácsonyra. A színvonalas program során az est fénypontját (legalábbis számunkra) a Hartyáni Sváb Fiatalok Baráti Körének bánsági sváb betlehemes játéka jelentette, ugyanis több jelenlegi (Szolnoki Evelin, Szolnoki Vivien, Arláth Enikő) és volt (Babocsai Csenge, Surman-Majeczki Martin) diákunk is tagja a csoportnak. Az érdeklődő közönség hatalmas tapssal jutalmazta a fiatalok színvonalas előadását, akik a műsor végén zárásképpen a többi szereplővel a „Stille Nacht”-ot is elénekelték.

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 
Nemzetiségi Karácsony 2017
2017. december 21. csütörtök, 08:57
Iskolánkban minden év decemberének utolsó tanítási napján valamilyen autentikus sváb népszokás felelevenítésével, legtöbbször egy-egy eredeti Bethlehemes játék színpadi feldolgozásával ünnepeljük a karácsonytIdén is folytattuk ezt a hagyományt, a 10.AC és a 10.BD osztályok tanulói az iskolai nemzetiségi karácsonyon a kecskédi "Christkindlspielt" adták elő, beleépítve egy sváb karácsonyi történetbe, amolyan "Dickens után szabadon" keretbe. Az eredeti szöveghez - a színpadra vihetőség kedvéért - Örkényi Fanni tanárnő írt kiegészítő jelenetet, szólót énekeltek: Kirilly Dóra és Deminger Diána.

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Köszönjük fellépőinknek és felkészítő tanáraiknak, Örkényi Fanni, Laczkó Erzsébet és Györfi Zsuzsanna tanárnőknek az áldozatos munkát és a színvonalas produkciót!
 
 
Boldog Ünnepeket 2017!
2017. december 20. szerda, 10:09

 

 
Boldog Ünnepeket 2016!
2016. december 22. csütörtök, 14:35

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2