Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Infók Kollégium Kollégiumi szakkörök
Kollégiumi szakkörök
2014. október 16. csütörtök, 10:43

Művészeti szakkör (Latinovitsné Hadrik Adrienn)

A kézműves szakkör és a rajzszakkör összevonásra került Művészeti Szakkör néven.

 

Kézműves szakkör (Majzik Edit)

A kollégiumban évek hosszú sora óta rendületlenül működik az egyik legnépszerűbb foglalkozás, a kézműves szakkör Majzik Edit tanárnő vezetésével.

A szakkörön a diákok a hétköznapi nagy hajtás fáradalmait szinte észrevétlenül pihenhetik ki, miközben szebbnél szebb, hasznosabbnál hasznosabb kis tárgyakat készítenek. Egyik célkitűzésünk, hogy a tanulók a környezettudatosság elve mentén dolgozzanak, vagyis az aktuális projektek általában újrahasznosított alapanyagokból készülnek.

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg..

 

Rajzszakkör (Latinovitsné Hadrik Adrienn)

A kollégiumi rajzszakkör célja a tehetséggondozás és az ügyes, jó rajztehetséggel rendelkező diákok új technikákkal való megismertetése,  pl.: linó és papírmetszet, a sokszorosító grafika egy-egy módszerének elsajátítása, általános grafika- és festéstechnikák megtanulása, a nemzetiségi hagyományok őrzése (pl.: hartai bútorminták), valamint az egyéni tehetség szabad művészi kibontakozásának lehetősége.

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg..

Színjátszó szakkör (Örkényi Fanni)

Színjátszó szakkörünk komolyságát mutatja, hogy az itt felkészülő színjátszó csoportunk (a "Kulturális Offenzíva") 2002 óta képviseli iskolánkat hazai és nemzetközi színpadokon, német- és magyarnyelvű, komoly és komikus darabokkal egyaránt. Fejlődhet a személyiség, az önismeret, az anyalnyelvi és az idegennyelvi képességek, a mozgás, a művészi ízlés és még sok más. A "Kulturális Offenzíva" felelősségteljes munkát végző, jó hangulatú, összetartó csapata mindig örömmel várja az új érdeklődőket.

Bővebb infók az Infók/ Tanítás után/ Kultúra/ Színjátszócsoport menüpontban olvashatók...

 

Történelem Szakkör (Kelemen Gábor)

A történelem szakkör minden évben a legkülönfélébb témákkal foglalkozik melyek az érettségin is előfordulhatnak. A 2020/2021. tanév során az egyetemes hadtörténelem fontosabb korszakaival foglalkozunk, különös tekintettel a magyar kapcsolódási pontokra. A szakkör alatt természetesen minden felmerülő kérdés megválaszolásra kerül majd, illetve a szakkör keretein kívül lehetőség van igény szerint korrepetálásra vagy tehetséggondozásra. 

 

Filmklub (Pozsonyi Pál)

A filmklubon egy német vagy történelmi témájú film kerül levetítésre a délutáni órákban. A film levetítése előtt egy rövid tájékoztató hangzik el étvágygerjesztőként majd a film megtekintése után a film elemzése, átbeszélése kerül sorra.