Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Merre tovább a DNG után? Németországi duális szakképzési lehetőség kínálkozik...
2017. február 07. kedd, 15:59

Gondolkodsz, hogy merre tovább az érettségi után? Inkább egy jó szakma, mint sok év további iskolapad? Vágod a németet B2 szinten? Németországi szakképzési lehetőség kínálkozik!

Részletekért katt a linkre!

Ha érdekel a tájékoztató, jelezd a 105-ös szobában és ne habozz leutazni!

 

 
Szakmai képzési lehetőség végzősök számára az MNOÖ és Ulm jóvoltából
2015. április 09. csütörtök, 08:04
A magyarországi német nemzetiségi középiskolák végzős diákjai számára új kezdeményezésbe vágott bele a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata és az Ulmi Ipari és Kereskedelmi Kamara (IKK). A célcsoportba tartozó, érettségit tett fiatalok a jövő tanévtől Ulmban (Baden-Württemberg tartomány, Németország) kezdhetik meg tanulmányaikat. Ideális feltételekkel működő duális képzés és nagyszerű szakmai kilátások várják őket, amennyiben április 13-ig jelentkeznek a programba és bizonyos követelményeknek megfelelnek. „Élj a lehetőséggel, alakítsd magad a jövődet!”
 
 
 
Tájékoztató németországi továbbtanulási és szakmai képzési lehetőségekről 2015
2015. március 17. kedd, 16:18

Kedves 10. és 12. osztályos Diákok! Tisztelt Szülők!

A ZfA (Zentralstelle für das Auslandsschulwesen) és a BA (Bundesagentur für Arbeit) kezdeményezésére iskolánkban egy német szakember egyéni konzultáció keretében tart tájékoztatót az érdeklődő diákoknak és szüleiknek különböző németországi továbbtanulási és szakmai képzési lehetőségekről. A tájékoztató várható időpontja: 2015. május 18-22. között (konkrét időpont később várható).
A tájékoztató azoknak a diákoknak (és szüleiknek) szól, akik elképzelhetőnek tartják, hogy Németországban kezdik meg tanulmányaikat, illetve úgynevezett „duális képzésben” (szakmai és elméleti képzés kombinációja) vennének részt. 
Fontos, hogy a tájékoztatón való részvételi szándékot előzetesen jelezzék a némettanáruknál 2015. március 20-ig. Az aláírás elköteleződést jelent a tájékoztatón való részvételre.
 
 
Tájékoztató németországi továbbtanulási és szakmai képzési lehetőségekről 2014
2014. május 22. csütörtök, 12:24

Május 21-22-én két németországi pályaválasztási szakember (Tilman Betz és Mona Hafez) látogatott iskolánkba, és tartott tájékoztatót a németországi továbbtanulási lehetőségekről. Szerdán délelőtt a 11-12. évfolyamosok, délután pedig az érdeklődő szülők hallgathatták meg a (képzési rendszerről, a továbbtanulási feltételekről, finanszírozásról stb. szóló) előadást és tehették fel kérdéseiket. Csütörtökön az előre bejelentkezett tanulók részletes egyéni tanácsadás keretében kaphattak válaszokat és további információkat.

Köszönjük a Bundesagentur für Arbeit, Zentrale Auslands- und Fachvermittlungnak és két munkatársuknak, Tilman Betz úrnak és Mona Hafez asszonynak, hogy ellátogattak hozzánk és így diákjaink és szüleik első kézből tájékozódhattak a német felsőoktatási lehetőségekről!

 

 
Tehetségek támogatása Németországban
2014. május 20. kedd, 06:27

Szeretnél Németországban tanulni, de még nem tudod hogyan és miből? Világos céljaid vannak, de a finanszírozás még nincs tisztázva? Az pénz nem állhat a céljaid és álmaid megvalósításának útjába. Németországban jelenleg 13 tehetségfejlesztő intézmény működik, és minden szakirányban kínálnak ösztöndíjlehetőséget tehetséges tanulók részére .
Gyenge Viktória - tavaly még iskolánk tanulója, idén már a heidelbergi egyetem hallgatója - most az Evangelisches Studienwerk egy ösztöndíját mutatja be nektek és ad egy áttekintést, milyen feltételeknek kell megfelelnetek és hogyan tudtok pályázni a Studienwerknél.

A részletekért kattints ide...

 

 
Német diploma itthonról? Tájékoztató a Hageni Távegyetemről a DNG-ben!
2014. január 29. szerda, 14:48

Érdeklődés esetén 2014. február 20-án 15.00 órakor iskolánkba látogat a Fernuniversität Hagen képviselete, hogy egy tájékoztató keretében segítsen orientálódni a továbbtanulásban. Magyarországon megszerezhető német diploma..., a német továbbtanulásról általában..., tippek, tanácsok első kézből... Érdekel?

A részletekért kattints ide!

Ha szeretnél részt venni, iratkozz fel az első lépcsőfordulóban kihelyezett plakátra!

 

 
Tájékoztató németországi továbbtanulási és szakmai képzési lehetőségekről
2013. november 13. szerda, 10:24

Kedves 11. és 12. osztályos Diákok! Tisztelt Szülők!

A ZfA (Zentralstelle für das Auslandsschulwesen) és a BA (Bundesagentur für Arbeit) kezdeményezésére iskolánkban egy német szakember tart tájékoztatót az érdeklődő diákoknak és szüleiknek különböző németországi továbbtanulási és szakmai képzési lehetőségekről. A tájékoztató várható időpontja: 2014. január vége, február eleje.
A tájékozatató azoknak a diákoknak (és szüleiknek) szól, akik már komolyan elhatározták, hogy Németországban kezdik meg tanulmányaikat, illetve úgynevezett „duális képzésben” (szakmai és elméleti képzés kombinációja) vennének részt. 
Fontos, hogy a tájékoztatón való részvételi szándékot előzetesen (a cikk alatt letölthető, kitöltött) jelentkezési lapok benyújtásával kell jelezni.
A jelentkezési lapok benyújtási határideje: 2013. november 19.
Beadás módja: nyomtatva és kitöltve beadni Ursula Kliese tanárnőnek, vagy beszkennelve a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre elküldeni.
 
 
 
Külföldi továbbtanulás tájékoztató
2013. szeptember 22. vasárnap, 17:58

 
Informationsnachmittag über: „Duales Studium” – Lidl
2013. szeptember 09. hétfő, 08:32
Was bedeutet „duales Studium”?
Ein Duales Studium verbindet das Hochschulstudium mit einer Berufsausbildung oder mit Berufspraxis in einem Unternehmen. Ein Duales Studium ist dadurch gekennzeichnet, dass die beruflichen bzw. berufsbildenden Elemente integraler Bestandteil des Studiengangs sind.
Also: theoretische Bildung an der Hochschule + gleichzeitig Berufspraxis
Über Vor- / Nachteile eines dualen Studiums: z.B. http://karrierebibel.de/duales-studium-die-vor-und-nachteile-im-uberblick/
 
Wann findet der Infonachmittag statt? 
Am 18. September (Mittwoch), 15h (ca. 45-60 Minuten)
 
Wie sieht so ein Infonachmittag aus?
Ein Experte des Themas informiert euch (mit Hilfe einer PPt-Präsentation - ca. 20 Min.), danach könnt ihr gerne Fragen stellen.
 
Anmeldung? 
Bis zum 16. September (Montag)
Im Raum 105 (bei Frau Varsányi)
 
Wer kann/ soll sich zum Infonachmittag melden?
Wer ein Studium in Deutschland überlegt (Richtung „Handel“/ „internationaler Handel“).
Eher für Schüler im 12-13. Jahrgang.
 
 
Informationsveranstaltung des DAAD am DNG
2013. március 12. kedd, 11:32

Am 05. 03. 2013 fand an unserem Gymnasium eine Informationsveranstaltung für Oberstufenschüler mit Studienziel Deutschland statt. Frau Beate Schnier, Leiterin des DAAD-Informationszentrums in Budapest kam der Einladung unserer DSD-Programmlehrerin, Frau Ursula Kliese gern nach und besuchte unser Gymnasium. 

In ihrem Vortrag informierte sie interessierte Schüler der 12. und 13.  Jahrgänge über die Tätigkeit des DAAD, sowie Voraussetzungen für ein Studium in Deutschland, Stipendien- und Förderungsmöglichkeiten. Sie gab auch wichtige praktische Tipps z.B. zur Wohnungssuche, zu Versicherungsfragen. Im Anschluss an den Vortrag konnten sich die TeilnehmerInnen mit ihren Fragen an sie wenden.
Die Veranstaltung war sehr hilfreich und wies unsere Schüler und Lehrerkollegen auch darauf hin, wie um- und weitsichtig man die Leistungskurse und später die Oberstufenabiturfächer auswählen sollte.
 

weitere Bilder per Mausklick