Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Szülőknek Felvételi Felvételi tájékoztató Tájékoztató a központi felvételi vizsgáról 2020
Tájékoztató a központi felvételi vizsgáról 2020 PDF Nyomtatás
2020. január 07. kedd, 14:48

Tisztelt Szülők, Kedves felvételiző Diákok!

A központi egységes írásbeli vizsga időpontja 2020. január 18. (szombat) 10 óra.

Kérjük a diákokat, hogy a vizsga előtt fél órával (9 óra 30 perc) az épület ebédlőjében megjelenni szíveskedjenek. A vizsga kezdete előtt 15 perccel a felügyelő tanárok a tantermekbe kísérik a tanulókat.
Az írásbeli vizsgára a tanulók tollat (kéket vagy feketét), ceruzát, vonalzót, körzőt, szögmérőt hozzanak magukkal. Az írásbeli vizsga során a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát tollal kell elkészíteni. A magyar nyelvi feladatlapok kitöltéséhez segédeszköz nem használható. A matematika feladatlapok kitöltéséhez rajzeszközökön kívül más segédeszköz (pl. számológép) nem használható. A vizsgára feltétlenül hozzanak magukkal személyazonosításra alkalmas igazolványt (diákigazolványt vagy személyi igazolványt).
A központi írásbeli vizsga pótnapja: 2020. január 23. (csütörtök) 14 óra.
A felvételi vizsgáról külön értesítést nem küldünk!
A diákokat elkísérő szülőket arra kérjük, a földszinti ebédlőben várják meg gyermeküket. 
Sikeres felkészülést, eredményes vizsgázást kívánunk!
Tápai Ildikó Anikó
igazgató
 
További információk
Az írásbeli vizsga eredményéről kiállított értékelő lapokat 2020. január 23. csütörtökön 8 és 16 óra között az iskola könyvtárában lehet átvenni. Ugyanitt tekinthetők meg a kiértékelt vizsgadolgozatok. Az esetleges észrevételeket (kizárólag a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén) írásban, az iskola titkárságán lehet megtenni. Az észrevételek titkárságon való leadásának végső határideje 2020. január 24. péntek 16 óra. A megtekintett vizsgadolgozatokról kézzel vagy elektronikus úton (pl. digitális fényképezőgéppel) másolat készíthető. 
Az észrevételekkel kapcsolatos további fontos információk: Az észrevétel benyújtására nyitva álló határidő elmulasztása esetén egy napon belül (legkésőbb 2020. január 27. hétfőn 16 óráig) lehet igazolási kérelmet benyújtani. Az igazolási kérelem benyújtási határideje jogvesztő. Ha az írásbeli vizsgakérdésekre adott megoldás értékelésére a vizsgázó észrevételt nyújt be, az iskola az észrevételt érdemben elbírálja. Az iskola a bírálat eredményét határozat formájában az észrevétel benyújtását követő három munkanapon belül írásban közli az észrevételt tevővel. Ha az észrevételt tevő az iskola határozatának kézhez vétele után is fenntartja korábbi észrevételét, ezt egy munkanapon belül írásban közli a vizsgát szervező iskolával. A határidő elmulasztása jogvesztő. Az iskola a fenntartott észrevételt az ügyre vonatkozó dokumentumokkal együtt egy munkanapon belül megküldi az OH-nak. Az OH a fenntartott észrevételt érdemben elbírálja.