Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Hagyomány/Rendezvény Tanévnyitó/ tanévzáró Tanévkezdés Nemzetiségi Tanévnyitó és Európa Nap 2019
Nemzetiségi Tanévnyitó és Európa Nap 2019
2019. október 09. szerda, 09:15

A budapesti nemzetiségi iskolák ünnepélyes tanévnyitója idén 2019. szeptember 27-én ismét iskolánkban, a Fővárosi Német Önkormányzat szervezésében került megrendezésre.

A Budapesti Németek Európa Napjával egybeszőtt tanévnyitón, a budapesti Német Nagykövetség képviseletében Klaus D. Streicher, az EMMI képviseletében Dr. Andavölgyi Ferenc, valamint Ritter Imre, a magyarországi németek parlamenti képviselője mondott köszöntő beszédet. A Fővárosi Német Önkormányzat jóvoltából itt került sor az "Év némettanára" díjak átadására is.

Két éve új eleme a rendezvénynek, hogy az FNÖ által a 2019/20-as tanévben ösztöndíjban részesített diákok itt, ünnepélyes keretek között, a színpadra szólítva vehették át elismerő oklevelüket. A Tamási Áron Gimnázium négy, iskolánk tíz tanulója részesült ebben az elismerésben. A díjazottaknak ezúton is gratulálunk, munkájukhoz további erőt, egészséget kívánunk! 

Az átadó ünnepséget színes iskolai előadások, táncok, jelenetek, énekek követték. A szereplőknek (köztük iskolánk 11.A osztálynak) köszönjük a színes műsorokat, a résztvevőket pedig jövőre is nagy szeretettel várjuk!

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...