Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Iskolánk kórusa Arany Rozmaring és Fesztiváldíjat kapott (2018)
2018. május 15. kedd, 09:50

A „Landesrat der ungarndeutschen Chöre, Kapellen und Tanzgruppen“ szervezésében háromévente megrendezésre kerül a magyarországi német ifjúsági kórusok Országos Minősítő Fesztiválja, melynek idén - 7. alkalommal - április 28-án, Városlőd adott otthont.

Iskolánk vegyeskara  - Győrfi Zsuzsanna tanárnő vezetésével - soroksári gyűjtésű magyarországi német népdalcsokrot adott elő, Hídvégi Zoltán harmonika-kíséretével. A kórus idén, még a három éve aratott elsöprő sikert is felül múlva a fesztivál legnívósabb Arany Rozmaring díja mellett megkapta a szakértő zsűritől magas színvonalú programjáért a Fesztiváldíjat is. Ezen felül a kórus meghívást kapott a 2021-es Országos Gálára (Magyarországi Német Önkormányzatok Napja) való szereplésre, mely óriási megtiszteltetés mind a kórustagoknak, mind az iskolának.

Nagyon-nagy szeretettel gratulálunk iskolánk kórusának!

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

A linkre kattintva megtekinthető a videó kórusunk fellépéséről...

A városlődi program az EMET és az NKA támogatásával valósulhatott meg. 

Támogatásukat köszönjük!
 
 

 

 
"Kitüntetéses arany"-minősítést szerzett énekkarunk
2015. április 13. hétfő, 12:57
A "Landesrat für Chöre, Kapellen und Tanzgruppen" idén április 11-én, szombaton az ifjúsági kórusok számára immár 6. alkalommal hirdetett Országos Minősítő Fesztivált.
A helyszín ez évben Tolna-Mözs település volt. Iskolánk vegyeskara soroksári gyűjtésű magyarországi német népdalcsokrot adott elő, Hídvégi Zoltán harmonika-kíséretével.
A kórus fantasztikusan sikeres volt a megmérettetésen, kitüntetéses arany minősítést kapott a szakértő zsűritől.
Ezúton is nagy szeretettel gratulálunk a kiváló eredményhez az énekkar vezetőjének, Győrfi Zsuzsanna tanárnőnek és az énekkar tagjainak:
 
Berke Katalin
Börcs Dóra
Budai Bettina
Fülöp Antónia
Juhász Georgina
Kalácska Dominika
Katona Roland
Kelemen Kinga
Komlódi Eszter
Kovács Péter
Kovalik Nikolett
Körmendi Lilla
Mekker Attila
Nánási Viktória
Nánásy Eszter
Pécs Balázs János
Pintér Anita
Pintér Krisztina
Samu Alexandra
Schwarczkopf Léna
Tóth Sarolta
Török Anna
A képre kattintva további fotók tekinthetők...                                       

 

 
 
 
A DNG kórusa
2013. szeptember 19. csütörtök, 06:38
 
„Ahol a szavak elhagynak bennünket, ott kezdődik a zene.”
/Heinrich Heine/
 
Iskolánkban már közel  13 éve működik  énekkar. Kezdetben egyneműkar volt, majd - néhány vállalkozó szellemű fiúnak köszönhetően -  vegyeskarrá alakult. „Társulatunk” egymást jól  ismerő, - és elismerő,  zenélni, énekelni szerető emberekből áll, akik önként áldoznak szabad idejükből egymásra , a próbákra, fellépésekre, táborra.
Repertoárunkban a  klasszikus kórusművek és a magyarországi német népzene ugyanúgy megtalálhatók, mint a gospel, spirituálé. 
Iskolánk jellegéből adódóan sok meghívást kapunk nemzetiségi rendezvényeken való fellépésre, - énekeltünk már a Kongresszusi Központban, a Vigadóban és a Parlamentben is.  
Többször részt vettünk  a Landesrat által szervezett Magyarországi Német Kórusok Fesztiválján, ahol „Kitüntetéses Arany”, illetve „Arany” minősítést kaptunk a szakértő zsűritől.
Természetesen énekelünk iskolai rendezvényeken is, - nemzeti ünnepeken,  Karácsonykor, a ballagáson. Minden tavasszal részt veszünk a kerületi Éneklő Ifjúság kórustalálkozón, ahol „könnyebb” műfajokat is bemutathatunk ,-  éneklünk franciául, angolul, németül és magyar szerzők művei is felcsendülhetnek.
Tavalyelőtt kórustábort  szerveztünk Esztergomban, amely minden résztvevőben nagyon kellemes emlékként él tovább. Sokat énekeltünk, de kirándultunk, strandoltunk, játszottunk is. A közös főzés és a „spontán” utcai koncertünk ismétlésért kiált! Az idén tehát újra: KÓRUSTÁBOR!
 
Győrfi Zsuzsanna
karnagy
 
 
Éneklő Ifjúság Kórusverseny
2013. május 15. szerda, 10:19

Iskolánk kórusa minden évben nagy sikerrel vesz részt a kerületi Éneklő Ifjúság Kórusversenyen. Ezen a rendezvényen minden pesterzsébeti iskola kórusa fellép, meghallgatja egymást, és a kodályi hagyományoknak megfelelően közös énekléssel zárul az est.

Idén április 25-én délután mutatkoztunk be új műsorunkkal - magyar népdalfeldolgozást, francia madrigált és néger spirituálét is bemutattunk. 
 
 
Rosmarinen (Lieder)
2013. február 18. hétfő, 20:26

 
Rosmarin - gruppe
2012. december 10. hétfő, 10:45

December 8-án a Halásztelki Német Kisebbségi Önkormányzat adventi koncertje - táncházzal egybekötve a Malonyai-kastélyban.

A képre kattintva további képek tekinthetőek meg